Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 123
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LUKA MENALO

Mamić hercegovačkog aduta doveo u Dinamo, a Tomić kaže: Da mi je barem u Rijeci

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
1/3
29.07.2021.
u 20:45

Taj 25-godišnji Hercegovac (rođen u Splitu) zapravo je već dugo Dinamov igrač. Počeo je u Čapljini, igrao u Višićima, pa u Širokom Brijegu i onda ga je 2018. godine u Dinamo doveo Zoran Mamić

Dinamo je vrlo sigurno odradio svoj posao u drugom pretkolu Lige prvaka, nakon maksimirskih 2:0 slavio je i u Nikoziji s 1:0 protiv Omonije. Iako je Dinamo bio bolji i u tom uzvratu te je mogao i ranije dotući svog suparnika na drugoj prepreci prema Ligi prvaka, priča je definitivno zaključena u 79. minuti kada je Luka Menalo ubačaj Josipa Mišića glavom poslao u mrežu za slavlje plavih.

Prometnuo se tako Menalo u junaka plavih. Taj 25-godišnji Hercegovac (rođen u Splitu) zapravo je već dugo Dinamov igrač. Počeo je u Čapljini, igrao u Višićima, pa u Širokom Brijegu i onda ga je 2018. godine u Dinamo doveo Zoran Mamić, vidio je u njemu veliki potencijal, igrača koji bi u Dinamu mogao napraviti veliku karijeru. No u Dinamo je stalno imao taj status velikog talenta, ali nikako to nije uspio materijalizirati u klubu koji nema vremena čekati mladog igrača da se nametne.

Iskazao se u Olimpiji i Rijeci

Menalo je zbog te jake konkurencije u Dinamu odlazio na posudbe. Prva baš i nije bila uspješna, u Slavenu Belupu nije se naigrao, upisao je 12 nastupa u tih pola godine. Rubrika pogodaka ostala je prazna, a imao je tek dvije asistencije i vratio se u Dinamo. No sljedeće dvije posudbe bile su pravi pogodak. U ljubljanskoj Olimpiji bio je jako dobar, odigrao je 38 utakmica, postigao 12 pogodaka uz osam asistencija, a još i nije igrao na svojem uobičajenom lijevom, nego na desnom krilu.

– Nije mi posebno važno na kojoj strani igram, na objema se osjećam jako dobro – pričao nam je jednom zgodom Menalo.

Na lijevom je krilu igrao u Rijeci, bila je to nova posudba na koju je otišao i ta je bila odlična.

– Nisam očekivao da će se stvari odvijati tako brzo i tako pozitivno za mene. No od prvog sam trenutka imao odličan osjećaj. Znao sam dosta o Rijeci, treneru i suigračima. Vjerujem da je tako moralo biti jer sam tamo otišao u nekom pozitivnom uvjerenju – pričao je Menalo koji se naigrao i kod Simona Rožmana, a onda i kod Gorana Tomića nakon što je sjeo na klupu riječkog kluba.

– Odličan je bio Luka, pogotovu u toj završnici sezone, bio je jedan od naših najboljih igrača. I on je na kraju zabio taj pogodak Gorici u borbi za poziciju koja vodi u Europu – kazao nam je trener Rijeke Goran Tomić.

Menalo je i sada za Dinamo zabio taj jedini pogodak u uzvratnoj utakmici s Omonijom.

– Igrač koji zabija te ključne pogotke predodređen je za velike stvari, riješio je u utorak tu utakmicu, odlično se snašao – dodao je Tomić.

Trener Rijeke želio je zadržati Menala, postojala je i nekakva opcija da ga Rijeka otkupi.

– Naravno da sam ga želio zadržati, puno bi nam pomogao i u ovoj sezoni, jako je kvalitetan igrač i zaslužuje biti tu gdje je sada. Uvjeren sam da može uspjeti u Dinamu, sada i tamo pokazuje da ima veliku kvalitetu – zaključio je Goran Tomić.

U ovoj sezoni Dinamo je već odigrao šest utakmica, a Menalo je u samo jednoj od njih odigrao svih 90 minuta, riječ je o susretu u Kranjčevićevoj kada su plavi s 4:0 lako pobijedili Hrvatski dragovoljac. U Europi je odigrao 59 minuta u prvom susretu protiv Valura, u uzvratu samo minutu, protiv Omonije u Zagrebu ostao je na klupi, no onda su stigle te ključne minute, u 25 minuta u Nikoziji zabio je taj svoj prvijenac u ovoj sezoni.

Protiv Dinama nije slavio gol

Vjerujemo da ćemo Menala sve više gledati, možda već u nedjelju kad plavi igraju baš protiv Tomićeve Rijeke. U dresu Rijeke zabijao je Dinamu, no nije slavio pogodak. Vidjet ćemo hoće li sada slaviti zabije li Rijeci. Zanimljivo, Menalo je prošle sezone postizao pogotke za dva kluba u istom natjecanju, za Dinamo i Rijeku u kupu.

Prvo je za plave zabio tri pogotka Ferdinandovcu u 7:1 pobjedi, a onda je otišao u Rijeku i tamo u kupu zabio dva pogotka Dilju i jedan Varaždinu.

Sad je dalje sve na tom 25-godišnjaku, dobio je malo prilika na početku ove sezone u Dinamu i dobro ih iskoristio. Iako je prijelazni rok još dug, za očekivati je da Menalo više neće na posudbu, trener plavih Damir Krznar očito mu vjeruje i Luka mu treba. Sad je prva alternativa Mislavu Oršiću na lijevom krilu, a kako je Oršić stalno na meti europskih klubova, nije nemoguće da i ode, pa će Menalo postati i prva opcija, a može i dalje koristiti prilike koje dobije i pored Oršića se izboriti za udarnu postavu.•

Ključne riječi

Komentara 6

Avatar OFA N AFO
OFA N AFO
08:27 30.07.2021.

menalo bi trebao počinjati prije oršića jer je oršić mjesecima van forme i nije u klubu odigrao niti jednu dobru utakmicu u tom periodu...sad bi trebao počinjati s klupe pa možda opet počne igrati ozbiljan nogomet

TA
Tango6
21:12 29.07.2021.

Hercegovac samo se to mora naglasit bez toga bi stvarno bili hendikepirani nisam primjetio da se toliko naglasava Zagorac,Turopoljac i ostali jedino hercegovci mozes mislit velikih ljudi

Avatar zagorac2
zagorac2
08:46 30.07.2021.

kamoli srecde da je gospodin Tomic nas trener jer sa njime Dinamo bi najvjerojatnije dogural bar do polufinala LP a sa Krznarom mislim da nam je u slijedecoj tekmi kraj ali i da sa Krznarom mi necemo biti ni treci u HNLu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije