Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Željko Adžić:

Mamić, Cvita i Krznar tek uče zanat, Kek 
je Rijekina prednost

Matjaž Kek i Zoran Mamić
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL
13.05.2014.
u 14:30

– Dinamo jednostavno mora loviti rezultat, pa možemo očekivati da će Kek zatvoriti prilaze vratima i pokušati nešto napraviti prema naprijed - misli Adžić.

Prije 20 godina, 15. lipnja 1994., Dinamo je osvojio Hrvatski kup na Kantridi. Nakon zagrebačkih 2:0 (strijelci Turković i Cvitanović), plavi su u Rijeci izgubili 0:1 (strijelac je bio pokojni Dubravko Pavličić) i odnijeli su trofej u Zagreb, bio je to prvi i jedini pokušaj Riječana da na svom stadionu proslave osvajanje trofeja, nisu uspjeli... U Dinamovu je sastavu tada bio Željko Adžić, danas ugledni vinar, koji se prisjetio nekih potankosti:

– Bila mi je to zadnja utakmica za Dinamo. Nisam baš bio u najboljim odnosima s trenerom Miroslavom Blaževićem pa sam bio na klupi i ušao u igru tek u nastavku – kaže Adžić i nastavlja:

Oštro i vatreno, na rubu

– Sjećam se da je bilo pakleno ozračje, bilo je prije utakmice i navijačkih sukoba, a i na terenu je bilo oštro i vatreno. Rijeka je povela na samom početku, pritiskala nas je, ali izdržali smo sve nalete. Presudila je ta naša prednost iz Zagreba...

A što će presuditi sad?

– Bit će opet neizvjesno do samoga kraja. Presudit će sitni detalji, trofej će osvojiti momčad kojoj će sreća biti naklonjenija... Ne pobjeđuje uvijek bolji, pogotovu ne u kupu. Vidim da Dinamo ima velikih problema, ima niz ozlijeđenih igrača i ne vidim način da plavi nešto drastično promijene u svojoj igri. Smatram da je Rijeka u prednosti zbog iskusnog trenera Matjaža Keka. Naime, nijedan od tri Dinamova trenera, Mamić, Krznar i Cvitanović, nije radio sa seniorima, oni na Dinamu praktički uče zanat! Nedostaje im iskustvo, što sada može biti odlučujuće.

Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Hoće li Kek čuvati prednost od 1:0 iz prve utakmice?

– Dinamo jednostavno mora loviti rezultat, pa možemo očekivati da će Kek zatvoriti prilaze vratima i pokušati nešto napraviti prema naprijed. Neće Rijeka igrati drukčije nego što je igrala u Zagrebu. A to će Dinamu stvoriti dodatne teškoće, jer smo vidjeli i u prvoj utakmici da plavi ne znaju kako doći do gola kontinuiranim napadom, kroz sredinu ili preko bokova... Dinamo se uzda u individualne kvalitete svojih igrača, vidjet ćemo hoće li netko bljesnuti.

Bez pritiska u kabini

Je li Rijeka favorit?

– Da. Zbog rezultatske prednosti, ali i zbog Dinamove nekompletnosti.

Tko će biti pod većim psihičkim pritiskom?

– Dinamo, plavi su uvijek pod pritiskom. Trener bi trebao u svlačionici reći igračima: “Izgubimo li, nije važno, život ide dalje.” Time bi otklonio taj pritisak. U suprotnom, govori li danima o imperativu pobjede, samo će sputati igrače.

>>Rijeka živi za kup: Dečki, 
ne smiju vas ugušiti emocije

Komentara 3

BO
bosutska
15:28 13.05.2014.

Slusam citam I nemogu vjerovati koliko mislim da smo bolestan narod svi sebe smatraju postenim a druge pokvarenim I lopovima. Zasto mislite da je utakmica dogovorena. Pa ja igram s svojim najboljim prijateljima I nebi pustio za zivu glavu Sumnja je veliki grijeh. Napred Dinama

MO
mojazemlja
17:33 13.05.2014.

I opet???HTV-SDP neće prenositi finale kupa. Ostaje nam dobra odbojka na pijesku,hokej i eventualno umjetničko klizanje.Bravo JRT-HRT.

ĆA
ćaćaća
14:56 13.05.2014.

sve je to mamić s jovanovićem dogovorio..dinamu prvo mejsto rijeci kup i drugo mjesto..hajduka treba zahebat .)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije