Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 124
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZBOG DOGOVORENOG REZULTATA

Mali apelira: Angolu i Alžir treba kazniti

angola
AFP
19.01.2010.
u 15:16

Malijski nogometni savez (MFA) uputio je i službeni protest Konfederaciji afričkog nogometa (CAF) na utakmicu 3. kola skupine A Afričkog kupa nacija između Angole i Alžira.

Iz Malijskog saveza tvrde da su oštećeni i iznose tezu da su Angola i Alžir dogovorili konačan ishod utakmica (0-0) kako bi obje reprezentacije izborile nastup u četvrtfinalu na štetu Malija.

Mali je u drugoj utakmici 3. kola skupine A pobijedio Malavi 3-1, ali to mu nije bilo dovoljno za prolaz budući da su dalje prošli domaćin Angola s pet i drugoplasirani Alžir s četiri boda. Imao je četiri boda i Mali, ali je Alžir prošao dalje zbog boljeg međusobnog omjera budući da je u međusobnom dvoboju slavio sa 1-0.

FMF tvrdi da je stav i angolske i alžirske reprezentacije u međusobnom dvoboju bio suprotan FIFA-inu etičkom kodeksu fair playa.

- Drugo poluvrijeme utakmice bilo je potpuni antinogomet. Obje su reprezentacije odbijale igrati kako bi sačuvale rezultat 0-0 koji ih je obje vodio u daljnji tijek natjecanja. Takvo antisportsko ponašanje suprotno je FIFA-inu kodeksu fair playa i CAF mora oštro osuditi takvo ponašanje - napisao je predsjednik Malijskoga nogometnog saveza Boubacar Thiam CAF-u.

Kako bi ojačali svoju tezu, iz FMF-a su ga poduprli činjenicom da ni Kamerunu ni Egiptu nisu upisani bodovi 2001. godine nakon remija na Afričkom juniorskom prvenstvu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije