Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ODBOJKA

Malević: Nije prepotentno – idemo dalje

Rade Malević
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
26.11.2019.
u 14:20

Možda će zvučati prepotentno, ali uvjeren sam u naš prolazak u skupinu Lige prvaka, tamo gdje smo posljednji put bili 1999. godine.

Odbojkaši zagrebačke Mladosti u srijedu 27. studenog igrat će utakmicu sezone. Dočekuju portugalsku Benficu u uzvratnom susretu 3. pretkola za ulazak u skupinu Lige prvaka. U prvom susretu Benfica je pobijedila s 3:0.

– Možda će zvučati prepotentno, ali uvjeren sam u naš prolazak u skupinu Lige prvaka, tamo gdje smo posljednji put bili 1999. godine. U prvoj utakmici imali smo svoje prilike, mogli smo osvojiti čak i dva seta. No nismo i sada je na nama da im uzvratimo u Zagrebu. Da bismo došli do zlatnog seta, moramo u srijedu pobijediti s 3:0 ili 3:1. Pobjeda od 3:2 neće biti dovoljna za prolaz – rekao je Rade Malević, trener Mladosti.

Rade Malević
1/1

Portugalska momčad u prosjeku ima 34 godine, dok je Mladost gotovo deset godina mlađa.

– Jasno je da ćemo mi biti u prednosti ako se bude igralo četiri ili pet setova jer mislim da smo fizički spremniji. Njima ne odgovara da se igra dugo jer godine čine svoje – naglasio je Malević.

U sastavu Benfice u prvoj utakmici istaknuo se Brazilac Alexio koji je osvojio 18 bodova.

– To je igrač koji igra na mjestu “četvorke” i radio nam je jako puno problema. Imamo još tri treninga da uvježbamo taktiku kako ga zaustaviti – kaže Malević.

Igrači priželjkuju punu dvoranu.

– U Lisabonu je bilo nogometno navijanje. Ne znam koliko je ljudi bilo u dvorani (1064, op. a.), ali imao sam osjećaj kao da ih je 10.000 – rekao je Sven Šarčević, libero Mladosti.

Prođe li Mladost u skupinu, tamo će igrati protiv talijanske Perugie, čiji je tehničar Cima Žukovski, hrvatski reprezentativac, poljske Varšave i francuskog Toursa. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije