Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DVOBOJ S BJELICOM

Najveći derbi HNL-a u recentnoj povijesti. Petković: Mi smo najbolji napad lige

Osijek ugostio Dinamo u 12. kolu HT Prve lige
Davor Javorovic/PIXSELL
12.02.2021.
u 16:29

– Još nismo dosegnuli jesensku formu, ali se dižemo. Sad smo između utakmica imali tjedan dana vremena za malo odmora i dobru pripremu jer nam opet dolazi zgusnut i zanimljiv ritam utakmica – kazao je Lovro Majer kojeg očekujemo u sastavu za Osijek

Dinamo za subotnji veliki derbi s Osijekom ne može računati na Moharramija zbog ozljede te Kristijana Jakića zbog trećeg žutog kartona koji je dobio u Puli. Vidjet ćemo kako će Zoran Mamić posložiti karte jer na raspolaganju ima mnogo igrača. No, ne vjerujemo da će puno “kemijati” iako nekoliko dana nakon derbija plavi idu na utakmicu Europske lige u Krasnodar i sigurno će bar malo i o njoj razmišljati.

– Još nismo dosegnuli jesensku formu, ali se dižemo. Sad smo između utakmica imali tjedan dana vremena za malo odmora i dobru pripremu jer nam opet dolazi zgusnut i zanimljiv ritam utakmica – kazao je Lovro Majer kojeg očekujemo u sastavu za Osijek.

Očekujemo i Brunu Petkovića iako u posljednje vrijeme u prvih 11 starta Mario Gavranović koji je i prvi strijelac plavih u HNL-u. Provlači se da će u subotnjem derbiju Dinamo biti pod većim pritiskom od Osijeka, ali je činjenica da je Dinamo naviknut na pritisak da prvenstvo mora osvojiti.

– Naravno da ima pritiska i da je velika odgovornost biti igrač Dinama. Puno toga se od nas traži i očekuje, ali imamo kapacitete i kvalitetu da možemo odgovarajuće odgovoriti u svakoj utakmici – kaže Petković.

Mamić je dosad rotirao dva napadača, no Petković i Gavranović igrali su i zajedno u nekim utakmicama.

– Mislim da se na terenu jako dobro slažemo, rekao bih da imamo potencijal i za još bolje igre, da možemo još puno toga bolje napraviti kad igramo zajedno – rekao je Petković te o očekivanjima od derbija s Osijekom koji ima najbolju obranu u ligi zaključio:

– Ali ta obrana suočava se s najboljim napadom u ligi. Malo nam je gorak okus ostao od poraza u Osijeku u kojem smo po igri zaslužili puno više. Analizirali smo i tu utakmicu i spremni čekamo sutrašnju. I ja se osjećam jako dobro, a dobro i treniram i spreman sam za taj susret.

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar Đoni_bravo
Đoni_bravo
18:26 12.02.2021.

dinamo pada!! nakon 30 godina osijek nije pod čizmom dinama ali zato je dobar ostatak hnl močvare.osijek je jedina nada da se spasi rvatski nogomet.bili su 30 godina dinamovi kmetovi znači morali su prodat sve najbolje igrače dinamu a da ne pričam da su morali puštati utakmice svih 30 godina a ovi su im to zahvalili tako što su pustili osijeku jednu utakmicu kada se osijek borio za opstanak.DINAMO PADA

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije