Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Sport reprezentacija

Mađarski navijač ispričao što se dogodilo: Hrvati su nam priredili pakao

- Bila je to paklena noć. Domaći huligani na naš hotel su neprestano bacali petarde. Torcida nas je pratila cijeli dan. Navečer je došlo do nereda, a jedan od nas je uhićen - ispričao je jedan mađarski navijač tamošnjim novinarima.
10. listopada 2019. u 18:19 10 komentara 19174 prikaza
Mađarska navijači
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Na splitskim Gripama sinoć je došlo do sukoba hrvatskih i mađarskih navijača. Mađari su napadnuti dok su se s Bačvica vraćali u hostel kojem su odsjeli. No, brzo je intervenirala policija i spriječila veći sukob.

Policija, Poljud DIVERZIJA Nevjerojatno! Policija pazi na trafostanice, pojedinci planirali ostaviti Poljud bez struje!

A jedan mađarski navijač tvrdi da sinoć nisu mogli spavati jer su im naši navijači stalno bacali petarde.

- Bila je to paklena noć. Domaći huligani na naš hotel su neprestano bacali petarde. Torcida nas je pratila cijeli dan. Navečer je došlo do nereda, a jedan od nas je uhićen - ispričao je jedan mađarski navijač tamošnjim novinarima.

Mađarski mediji navode da je u toj skupini oko 50 njihovih navijača koju najvećim dijelom čine fanovi Diósgyőrija, Újpesta i Pécsija. Navodno su im se priključili i poljski huligani.

Danas u ranim poslijepodnevnim satima u fun zonu kod Spaladium arene došlo je nekoliko autobusa s mađarskim navijačima. Tamo ih je ukupno šestotinjak, a do kraja dana policija očekuje da će ih u toj zoni biti oko 1500. Novinare koji su s policijom išli po Splitu dočekali su dobro raspoloženi, uzvikujući navijačke usklike i pjevajući pjesme.

navijači INTERVENIRALA POLICIJA VIDEO Kaos u Splitu: Potukli se hrvatski i mađarski navijači, ima ozlijeđenih

- Nadziremo dio navijača koji je došao dan ili dva ranije, kao i ove koje pristižu danas preko auto ceste, tamo ih prihvaćamo i dovodimo ovdje. Tu će biti sve do koji sat prije utakmice kada ćemo ih organizirano prebaciti na stadion. Oni surađuju s nama u potpunosti, po gradu slušaju naše zapovijedi, prihvaćaju naše savjete i okupljaju se u fun zoni. Iste takve upute su dobili i u Mađarskoj putem međunarodne policijske suradnje - rekao je pomoćnik zapovjednika Interventne jedinice policije Split Siniša Stipandžija.

Dr. Gordan Lauc
VAŽNO OTKRIĆE
Lauc: Napokon je jasno zašto se virus brzo širio
NP Plitvička jezera
Što vidjeti?
Što sve trebate znati posjećujete li Nacionalni park Plitvička jezera: Gdje vas čekaju fine ličke delicije, a doznajte i što je novo u obilasku Nacionalnog parka
  • predator57:

    Nisu hrvati, već nogometni probisvijet.

  • Direkt:

    Barbari.

  • SajamTastine:

    Hoće li predsednik vlade i predsjednica i sada sjavno istupiti ili to čine samo u slučaju jako upitnih napada na pojedince jako upitnih pozadina jednog posebnog i očito jedinog važnog naroda?