Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 63
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BARCELONA SLAVILA

Lyon pobijedio Monaco, Kovač se udaljio od utrke za naslov

Niko Kovač
Reuters/Pixsell
02.05.2021.
u 22:55

Bila je to sjajna utakmica prepuna preokreta, golova i prilika s obje strane, a na koncu smo vidjeli i tučnjavu igrača.

U derbiju 35. kola francuskog nogometnog prvenstva Monaco, koji vodi hrvatski stručnjak Niko Kovač je na svom travnjaku izgubio od Lyona sa 2-3 i po svemu sudeći oprostio se od utrke za naslov prvaka.

Bila je to sjajna utakmica prepuna preokreta, golova i prilika s obje strane, a na koncu smo vidjeli i tučnjavu igrača.

Uoči utakmice je bilo jasno kako niti Monaco niti Lyon nemaju mjesta kalkulacijama. Monacu su trebali bodovi za ostanak u utrci za naslov prvaka, dok je Lyon lovio pobjedu kojom bi ostao u igri za plasman u Ligu prvaka.

Na koncu su slavili gosti sa 3-2 i Lyon sada ima samo bod manje trećeplasiranog Monaca koji je ovim porazom praktički ispao iz borbe za titulu. Vodeći Lille ima pet, a drugoplasirani PSG četiri boda više, a do kraja sezone su još tri kola.

Monaco je poveo u 25. minuti preko Kevina Vollanda, no u 57. minuti je nakon lijepog solo prodora izjednačio Memphis Depay. Gosti su u 70. minuti ostali s igračem manje nakon što je isključen Maxence Caqueret, međutim, Lyon je i s  igračem manje poveo, a pogodak je u 77. minuti zabio Marcelo.

Kovačeva momčad se vratila u 86. minuti, a za 2-2 je s bijele točke zabio Wissam Ben Yedder, no samo tri minute kasnije Rayan Cherki je donio pobjedu gostima.

Nakon što je susret završio došlo je do gužve na terenu, a sudac Turpin je naknadno pokazao crvene kartone domaćim igraima Geubbelsu i Pellegriju, a kod Lyona De Scigliu.

Barcelona ostala u igri za naslov

Nogometaši Barcelone ostali su u utrci za prvaka Španjolske nakon što su u gostima pobijedili Valenciju s 3-2. 

Barca je tako ostala na dva boda vodećem Atleticu nakon što je prije četiri dana kiksala domaćim porazom od Granade. 

Junak dvoboja je bio Leo Messi (57, 70) s dva gola, a jedan je dodao Antoine Griezmann (63).

Valencia je vodila pogotkom glavom Gabriela Pauliste nakon kornera (50), da bi konačnih 3-2 postavio Carlos Soler (83) dalekometnim udarcem.

Barca i Real imaju po 74 boda, a četiri kola prije kraja Atletico vodi s 76 bodova. 

Hat-trick Garetha Balea

Zahvaljujući "hat-tricku" Garetha Balea Tottenham Hotspur su kod kuće pobjedom od 4-0 nad već ispalim Sheffield Unitedom zadržali šanse za plasman u Ligu prvaka.

Velšanin, posuđen iz Real Madrida, otvorio je utakmicu pogotkom u 36. minuti, a potom i u 60. minuti udarcem u sami gornji kut. Bio je to Baleov 50. pogodak u Premier ligi, a u 69. minuti je uslijedio još jedan, dok je konačnih 4-0  postavio Sin Heung-min (77).

Pobjeda Tottenhama s privremenim trenerom Ryanom Masonom podigla ih je preko Liverpoola i West Ham Uniteda na peto mjesto na ljestvici s 56 bodova, pet bodova zaostatka za četvrtoplasiranim Chelseajem. Dokraja su preostala još četiri kola.

Najveći derbi engleskog nogometa, sudar Manchester Uniteda i Liverpoola je definitivno otkazan zbog sigurnosnih razloga, objavili su "Crveni vragovi", nakon što su navijači Uniteda provalili na travnjak Old Trafforda tražeći odlazak vlasnika kluba, te se sukobili s policijom ispred stadiona.

Nastavlja se kriza Rome

Nastavlja se kriza Rome, koja je u susretu 34. kola talijanskog nogometnog prvenstva izgubila na gostovanju kod Sampdorije sa 0-2 produživš niz bez pobjede na šest susreta.

Nakon što je u četvrtak teško stradala na Old Traffordu od Manchester Uniteda (2-6), Roma je izgubila i u Genoi. 

Bio je to ujedno i treći uzastopni poraz Rome, te četvrti u zadnjih šest susreta, dok je Sampa upisala treću pobjedu u zadnja četiri kola.

Pobjedu domaćinu donijeli su Adrien Silva (45) i Jakub Jankto (65). Karlo Letica nije nastupio za domaći sastav.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije