Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 38
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Lyon - Liverpool 1:1

Lyon dalje, teška situacija Liverpoola

Fernando Torres
AFP
04.11.2009.
u 23:22

Nogometaši Lyona igrat će u nokaut fazi ovosezonskog izdanja Lige prvaka, a koja će biti druga momčad iz skupine E tek će se saznati.

Lyon je to pravo stekao u samoj završnici utakmici 4. kola u kojoj je odigrao susret bez pobjednika protiv Liverpoola (1-1). Sastav iz grada Beatlesa tako se doveo u iznimno tešku situaciju koju će pokušati ispraviti u nadolazećim ogledima protiv Debrecena na gostovanju, a potom kod kuće protiv zahuktale Fiorentine koja je s 5-2 svladala mađarsku momčad.

 

Ozljeda Miralema Pjanića (još uvijek upitno koliko teška) ceh je koji je francuska momčad platila za prolazak skupine. BiH reprezentativac napustio je susret u njegovoj 40. minuti pri rezultatu 0-0. Pogodio je menadžer Liverpoolove momčadi Rafael Benitez s izmjenom svojih igrača, pa je njegov džoker s klupe Ryan Babel (zamijenio Voronjina) golom s 25 metara u rašlje doveo Premierligaša u vodstvo. Činilo se da Liverpool konačno dolazi na svoje kada je sav trud gostujuće momčadi poništio Lisandro Lopez pogotkom glavom u samom smiraju utakmice nakon pogreške u obrani Sotirisa Kyrgiakosa.

Pet različitih strijelaca presudilo je Debrecenu u Firenci gdje je domaća momčad slavila 5-2 pobjedu. Sve je pokrenuo Mutu u 14. minuti, no na odmor se otišlo izjednačenim rezultatom nakon Rudolfovog zgoditka iz 38. U razmaku od samo devet minuta (52.-61.) Dainelli, Montolivo i Marchionni riješili su pitanje pobjednika prije no što su konačni rezultat postavili Coulibaly golom za goste, odnosno Gilardino za domaću momčad.

Uvjerljivom pobjedom Fiorentina se dovela u situaciju da sama odlučuje o svojoj sudbini. Liverpool, pak, za proboj u drugi krug mora ili dva puta slaviti uz dva poraza Fiorentine ili se nadati da talijanska momčad neće osvojiti više od boda u susretu protiv Lyona, a da će ju na Anfieldu svladati s minimalno tri pogotka razlike.

Liga prvaka, skupina E, 4. kolo:

Fiorentina - Debrecen 5:2 (Mutu 14, Dainelli 52, Montolivo 59, Marchionni 61, Gilardino 74 / Rudolf 38, Coulibaly 70)

Lyon - Liverpool 1:1 (Lopez 90 / Babel 83)

Ljestvica:

1. Lyon 4 3 1 0 8-2 10

2. Fiorentina 4 3 0 1 11-6 9

3. Liverpool 4 1 1 2 3-5 4

4. Debrecen 4 0 0 4 5-14 0 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije