Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZVIJEZDA HAJDUKA

Luke Vuškovića nema na popisu U-17 reprezentacije. Jarni ga izostavio zbog ozljede

16-godišnji Luka Vušković debritirao za Hajduk protiv Dinama
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/4
21.03.2023.
u 19:09

Hajduk je objavio da je pozvan, no mladi stoper otpao je zbog povrede kvadricepsa. Želi ga Manchester City...

Izbornik mlade hrvatske U-17 reprezentacije, Robert Jarni, objavio je popis igrača za nastup u elitnom kvalifikacijskom kolu za plasman na Europsko prvenstvo ove godine u Mađarskoj. Na njemu nema talentiranog stopera Hajduka Luke Vuškovića (16), za kojeg je Manchester City, prema pisanju britanskog The Athletica, nedavno na Poljud poslao ponudu od 12 milijuna eura. Iz splitskog se kluba još oko ponude nisu oglasili, ali njihov najveća prodaja u povijesti iznosila je 10.8 milijuna eura (Nikola Vlašić u Everton) pa je izvjesno da će Vušković mlađi srušiti rekord.

Mini vatreni se u elitnom kvalifikacijskom kolu za plasman na Europsko prvenstvo susreću s Norveškom, Belgijom i Slovenijom, a sve utakmice igraju u idućih tjedan dana. Plasman na Euro ostvarit će prvaci osam kvalifikacijskih skupina, odnosno sedam najboljih drugoplasiranih momčadi. Na stranicama Hajduka prvo je objavljeno da je Vušković pozvan, ali njega nema zbog lakše ozljede kvadricepsa.

Luka, koji je za Hajduk debitirao dva dana nakon 16. rođendana protiv Dinama pa u četvrtfinalu Kupa protiv Osijeka zabio svoj prvijenac, od ranije je na radaru Paris Saint-Germaina. Francuski velikan već je poslao ponudu za tinedjžera, no hajdukovci su ju odbili. 

26.02.2023., stadion Maksimir, Zagreb - SuperSport HNL, 23. kolo, GNK Dinamo - HNK Hajduk. Luka Vuskovic, Robert Ljubicic. Photo: Marko Lukunic/PIXSELL
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

U juniorskoj Prvoj HNL u tekućoj je sezoni u 13 nastupa postigao šest pogodaka. Zabio je i dva pogotka - Gabali i Šahtaru - u Ligi prvaka mladih, gdje su njegovu suigrači dogurali do polufinala i za posljednju će se utakmicu turnira boriti protiv Milana. Vušković je prema Transfermarktu za U-17 reprezentaciju odigrao četiri utakmice i dao jedan gol. 

Na Jarnijevom popisu našli su se sljedeći igrači: Jan Hlapčić (Osijek), Sergej Levak (Roma), Niko Fridl (Hajduk), Ljubo Puljić (Osijek), Tin Miljak (Dinamo), Ante Sušak (Dinamo), Marko Zebić (Dinamo), Marino Skelin (Hajduk), Ante Utrobičić (Lokomotiva), Tomas Baković (Dinamo), Antonio Kujundžić (Dinamo), Josip Cundeković (Gorica), Marin Ćalušić (Hajduk), Noa Skoko (Hajduk), Leon Lalić (Red Bul Salzburg), Filip Živković (Osijek), Leo Rimac (Dinamo), Anton Matković (Osijek), Toni Majić (Dinamo) i Sven Sopić (Dinamo).

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije