Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 102
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZBOG BAKLJI

Hajduk zaradio najveću kaznu, mora platiti više od 10 tisuća eura. Dinamo i Rijeka također kažnjeni

Susret 26. kola SuperSport HNL-a između Hajduka i Slaven Belupo
Foto: Milan Sabic/PIXSELL
1/3
21.03.2023.
u 17:06

Stigle su kazne zbog pirotehničkih sredstava korištenih na utakmicama HNL-a proteklog vikenda. Najgore je prošao splitski klub.

Disciplinski sudac SuperSport Hrvatske nogometne lige, Alan Klakočer, donio je odluke o kaznama iz utakmica 26. kola. Najgore je prošao Hajduk koji mora platiti više od deset tisuća eura s obzirom na korištenje baklji na utakmici protiv Slaven Belupa na Poljudu. Dinamovci su se protiv Rijeke oprostili od kapetana Arijana Ademija, ali i dobili kaznu u iznosu od tri tisuće eura. I gostujući je klub u konačnici kažnjen zbog svojih navijača na Maksimiru. Priopćenje prenosimo u nastavku.

'HNK Hajduk kažnjen je s 11.100 eura zbog korištenja pirotehničkih sredstava (čl. 67. DP HNS-a) domaćih navijača tijekom utakmice Hajduk - Slaven Belupo. Na sjevernoj tribini, gdje je bila smještena navijačka skupina Torcida, u trećoj minuti zapaljeno je 14 baklji, u 16. minuti jedna baklja, u 19. minuti dvije bljeskalice, u 23. minuti dvije baklje, u 41. minuti jedna baklja, u 55. minuti jedna dimna kutija i jedna bljeskalica, u 57. minuti četiri baklje i jedna bljeskalica, u 60. minuti jedna baklja i jedna bljeskalica, u 66 minuti petnaest baklji uz aktiviranje jednog topovskog udara, u 73. minuti najmanje trideset baklji uz aktiviranje jednog topovskog udara, u 76. minuti najmanje dvadeset baklji, s time da je jedna baklja bačena u teren za igru bez prekida igre, te u 85. minuti dvije dimne kutije.

GNK Dinamo kažnjen je s 3.000 eura zbog korištenja pirotehničkih sredstava (čl. 67. DP HNS-a) domaćih i gostujućih navijača tijekom utakmice Dinamo - Rijeka. Domaći navijači su u 76. minuti zapalili dvadeset baklji, dvije bljeskalice te bacili dvije petarde, dok su gostujući navijači u 60. minuti zapalili pet baklji, a u 68. minuti jednu baklju. 

HNK Rijeka kažnjen je sa 670 eura zbog korištenja pirotehničkih sredstava (čl. 67. DP HNS-a) gostujućih navijača tijekom utakmice Dinamo - Rijeka.'

19.03.2023., stadion Maksimir, Zagreb - SuperSport HNL, 26. kolo, GNK Dinamo - HNK Rijeka. Navijaci Rijeke, Armada Photo: Matija Habljak/PIXSELL
Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Dinamo je na tablici vodeći s 59, a Hajduk drugi s 50 bodova. Riječani trenutno drže šesto mjesto, skupili su 34 boda.

 

 

Ključne riječi

Komentara 2

ZA
zagi101
16:54 22.03.2023.

samo naivci vjeruju da Hajduk plaća te kazne, kladim se da je dužan hohohoho

BE
Berri
12:54 22.03.2023.

Disciplinski sudac SuperSport Hrvatske nogometne lige, Alan Klakočer izriče smiješne kazne. Ako je Hajduk u razdoblju od 1 godine i 3 mjeseca 23. puta kažnjen zbog baklji onda kazna ne smije biti simboličnih 10.000 eura.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije