Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 152
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KLUPSKO SP

Luka Modrić lovi 28. trofej karijere. Još tri naslova mu trebaju da dostigne Darija Srnu

storyeditor/2023-02-07/PXL_XIH_050522_93302337__1_.jpg
REUTERS
08.02.2023.
u 15:42

Tako je Luka, duboko u 38. godini, ove sezone već 27 puta nastupio za Real u svim natjecanjima te sedam puta za Hrvatsku na SP-u i do veljače već postigao pet pogodaka uz tri asistencije, što upućuje na to da bi mu ova sezona mogla biti rekordna

Kapetan hrvatske nogometne reprezentacije Luka Modrić s madridskim Realom u srijedu u 20 sati u marokanskom gradu Rabatu igra u polufinalu Svjetskoga klupskog prvenstva, a suparnik mu je egipatski i afrički prvak, kairski Al Ahly koji je na putu prema polufinalu eliminirao američku momčad Seattle Sounders.

Na pragu rekordne sezone

Modrić je dosad osvojio četiri naslova svjetskog klupskog prvaka s Realom: u Maroku 2014., no tada nije nastupio, ali je bio član momčadi, u Japanu 2016. te u Ujedinjenim Arapskim Emiratima 2017. i 2018.

U posljednjih devet finala tog natjecanja pobjednici su bili europski klubovi: Real četiri puta, Bayern dva puta te Barcelona, Liverpool i Chelsea, a posljednji izvaneuropski klub koji je osvojio svjetski klupski naslov je brazilski Corinthians koji je 2009. u finalu svladao Chelsea.

Tako bi Real trebao biti veliki favorit u susretu s Egipćanima i koeficijent na pobjedu Španjolaca iznosi samo 1,25, a na pobjedu Al Ahlyja čak 11,00 (izvor: Supersport). Realova je momčad na Transfermarktu procijenjena na 849 milijuna eura, a Al Ahlyjeva na 29,75 milijuna eura.

Upravo na marokanskom tlu očekuje se Realov prekid male krize u kojoj je pobijedio samo u jednoj utakmici u posljednja tri kola španjolskog prvenstva, a istodobno je to i Realov popravni ispit nakon nedavnoga brodoloma u susretu s Barcelonom u Španjolskom superkupu.

Luka Modric during Real Madrid vs Real Sociedad La Liga match on January 29, 2023 at Santiago Bernabeu Stadium in Madrid, Spain. Photo: Senis / ALFAQUI Photo via Newscom Photo: Senis / ALFAQUI/NEWSCOM
Foto: Chechu

Iz perspektive Modrićeva mogućeg osvajanja još jednog trofeja, nastup u Maroku nova je etapa njegova lova na dostignuće hrvatskoga rekordera Darija Srne. Naime, Modrić trenutačno ima 27 trofeja, tri manje od Srne. Luka je osvojio šest trofeja s Dinamom i 21 s Realom: pet puta osvojio je Ligu prvaka, po četiri puta Španjolski i Europski superkup te klupski SP, tri puta bio je prvak Španjolske, a samo jednom osvojio je Kraljev kup. Podsjetimo, Srna ima tri trofeja s Hajdukom i 27 sa Šahtarom.

Osvoji li svjetski naslov, Modrić će do brojke od 28 trofeja. A dalje? Objektivno, teško će obraniti naslov u španjolskom prvenstvu jer 18 kola prije kraja zaostaje za Barcelonom čak osam bodova (45-53) te mu do kraja sezone preostaje borba za trofeje u Kraljevu kupu i u Ligi prvaka. U Kraljevu kupu ga u polufinalu ponovno čeka Barcelona (2. ožujka, 5. travnja), a u osmini finala Lige prvaka Liverpool (21. veljače, 15. ožujka). Dakle, Luki trebaju još tri trofeja da bi dostigao Srnu, no možda mu u toj nakani preostaju još samo tri mjeseca, pod uvjetom da ne produlji ugovor s Realom. No to je samo nagađanje, budući da Luka Modrić uopće ne izgleda kao nogometaš na kraju karijere nego kao igrač koji bi mogao igrati još barem dvije godine.

Soccer Football - Copa del Rey - Quarter Final - Real Madrid v Atletico Madrid - Santiago Bernabeu, Madrid, Spain - January 26, 2023 Real Madrid's Luka Modric and Antonio Rudiger celebrate after the match REUTERS/Violeta Santos Moura Photo: VIOLETA SANTOS MOURA/REUTERS
Foto: VIOLETA SANTOS MOURA/REUTERS

Tako je Luka, duboko u 38. godini, ove sezone već 27 puta nastupio za Real u svim natjecanjima te sedam puta za Hrvatsku na SP-u i do veljače već postigao pet pogodaka uz tri asistencije, što upućuje na to da bi mu ova sezona mogla biti rekordna. Najefikasniji je bio u sezoni 2020./2021. postigavši šest pogodaka i šest asistencija. Modrić je i rekorder među Hrvatima sa šest nastupa na klupskom SP-u, a prvi do njega je Mateo Kovačić s četiri nastupa.

U Realu pet ozlijeđenih

Real u 33. utakmici ove sezone u čak pet natjecanja bit će oslabljen izostankom petorice ozlijeđenih igrača: vratara Thibauta Courtoisa, zatim Karima Benzeme, Edera Militaa, Lucasa Vazqueza i Ferlanda Mendyja.

- Nećemo odbaciti nijedan trofej. U polufinalu smo Španjolskog kupa, u osmini finala LP-a, polufinalu klupskog SP-a. Nikada ne želimo odbaciti utakmice, ali raspored je izvanredan, ne staje – izjavio je Realov trener Carlo Ancelotti.

Finale Svjetskoga klupskog prvenstva igrat će se 11. veljače u Rabatu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije