Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 158
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zdravko Zurak

Luka Modrić bi trebao imati svoj muzej

Luka Modrić
Foto: gtres/Gtres/PIXSELL
24.09.2018.
u 07:00

Gledam neki dan na televiziji kako Marilyn Monroe ima muzej u kojemu su izložene njezine haljine, Jimi Hendrix izlaže svoje gitare..., pa si mislim i na naše genijalce s kamenjara Nikolu Teslu, koji je rođen trideset kilometara zračne linije od Zatona Obrovačkog, pa Ivana Meštrovića iz Otavica...

Lukin bivši trener Zdravko Zurak prepričao je mnogo anegdota iz Modrićeva života, ali i podsjetio kako je on ipak čovjek koji neće zaboraviti što je bilo u prošlosti.

Naime, Luka Modrić je s mladom reprezentacijom 2005. godine bio na turneji u SAD-u i Kanadi. Iz Zadra su tada bili još i Grgurović i pokojni Ćustić, i tom zgodom Zurkov prijatelj iz Kanade Žarko Brala svoj trojici dao je po stotinu dolara.

Luka Modrić
1/11

Kada se Luka vratio sa Svjetskog prvenstva u Rusiji i imao doček u Zadru, Zurak mu je prenio pozdrave Žarka Brale.


– A je li to onaj što nam je dao sto dolara? Puno ga pozdravite! – prenosi Modrićeve riječi Zdravko Zurak i nastavlja:


– Pazite, kakav je to momak, on se sjeća te geste prije trinaest godina!


Prebirući po hrpi fotografija iz svoje bogate trenerske karijere, nižući uspomene na doživljaje s ponajboljim svjetskim nogometašem, Zdravka Zurka u sekundi preplave emocije.

– Gledam neki dan na televiziji kako Marilyn Monroe ima muzej u kojemu su izložene njezine haljine, Jimi Hendrix izlaže svoje gitare..., pa si mislim i na naše genijalce s kamenjara Nikolu Teslu, koji je rođen trideset kilometara zračne linije od Zatona Obrovačkog, pa Ivana Meštrovića iz Otavica... Pa zar Luka Modrić, za kojega zna cijeli svijet, nije rame uz rame s njima i još jedan dokaz da u našemu kamenjaru postoji potencijal za genijalce? Zato predlažem Stipi Modriću da otvori muzej u njihovoj kući u Zatonu Obrovačkom i izloži sve Lukine trofeje. Ne biste vjerovali koliko ljudi iz Europe dolazi u taj kraj i traži kuću u kojoj je rođen Luka Modrić – zaključio je Zdravko Zurak koji dobro poznaje i Lukina oca Stipu.

– Protiv njega sam igrao dok je bio nogometaš Jadrala iz Obrovca. Jednom prilikom sam mu rekao da mu je mali rođeni nogometaš, da ga je sam Bog poslao, da bude strpljiv i da će od njega biti nešto ne bude li ozljeda, ako mu bude zdrav, kako ja kažem, zapovjedni most, glava iz koje sve polazi – kaže Zurak.

>> Pogledajte Hrgovićev ulazak u ring uz Thompsona koji je pjevao Geni, geni kameni

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije