Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Redsi puno bolji, ali...

Lovren zaustavio Lukakua: Liverpool i United odigrali bez pogodaka

Liverpool - Manchester United
Foto: Reuters/PIXSELL
1/7
14.10.2017.
u 15:47

Najveću priliku imao je Matip. Njegov udarac čudesnom obranom nogom zaustavlja De Gea.

Liverpool u najvećem derbiju engleskog nogometa koji se igrao u sklopu osmog kola Premier lige na Anfieldu remizirao 0:0 protiv Manchester Uniteda. Bila je to utakmica u kojoj su redsi dominirali, no još jednom ove sezone, na površinu je isplivala njihova najveća boljka - neefikasnost.

Na prvu priliku čekali smo do sedme minute susreta kada je Liverpool povukao polukontru. Firminho je ubacio s lijeve strane, a Wijnaldum je s ruba peterca uputio slabašan udarac koji je bio lak plijen za De Geu. Samo tri minute kasnije udarac je okušao i Matip, ali je lopta prošla daleko od vrata gostiju. U 14. minuti opet prijete redsi. Wijnaldum je tukao s ruba šesnaesterca, ali Španjolac na golu Uniteda je siguran. U idućem napadu opet je opasno. Firminho odigrava sjajnu loptu za Gomez no bek Liverpoola se spetljao.

I dalje pritišću domaćini -  u 20. minuti Salah ne uspijeva doći do lopte u šesnaestercu nakon odbijenog ubačaja s desne strane. Napokon se ukazao i United. Lukaku je prošao Lovrena i ubacio, ali u sredini nije bilo nikoga od gostiju. Prva ozbiljna prijetnja crvenih vragova nakon pola sata igre. Matić je opalio s dvadesetak metara, ali udarac srpskog veznjaka prohujao je malo iznad gola Mignoleta.

Stopostotna prilika za Liverpool! Igrala se 35. minuta, Firminho je na lijevom boku izvozao dvojicu pa povratnom loptom pronašao nečuvanog  Matipa na pet metara. Njegov udarac čudesnom obranom nogom zaustavlja De Gea. Lopta se odbija do Salaha, ali Egipćanin tuče po zemlji malo pored vratnice. Kakva minijatura Coutinha! Brazilac se sjurio prema šesnaestercu nanizavši nekoliko igrača, ali udarac mu je blokiran.

U odličnoj završnici poluvremena prijeti i United. Najbolji priliku za goste propustio je Lukaku - njegov udarac sjajno je obranio Mignolet.

U drugo poluvrijeme krenulo se onako kako smo i završili prvo. Velika prilika za Liverpool nakon poigravanja stopera gostiju Jonesa, Coutinho je ubacio, međutim Firminho nije dobro zahvatio loptu. U 56. minuti još jedan zicer za redse. Emre Can ubacio se na centaršut iz drugog plana, no nije bio precizan iz blizine.

U 67. minuti gađa Salah, ali njegov udarac s 18 metara je neprecizan. Period dominacije Liverpoola nastavlja Firminho, lijepo je prihvatio loptu na lijevom krilu, ali ubačaj nije bio na nivou. Opet promašaj Salaha, u 71. minuti je bio prekratak na ubačaj s lijeve strane.

Prvi žuti karton vidjeli smo u 74. minuti. Opomenut je Smalling nakon oštrog starta na Coutinhu na sredini terena. Oxlade-Chamberlain ušao je u 78. minuti, a samo nekoliko trenutaka kasnije lijepo je prošao po desnom boku, ali njegov ubačaj ne pronalazi nikoga u šesnaestercu. Do kraja utakmice izglednih prilika nije bilo pa je United, barem privremeno, skočio na vrh tablice.

Komentara 1

Avatar Bekrija
Bekrija
10:16 15.10.2017.

Jel mama ponosna Lovren? Lukica ti je vjerojatno zaboravio čestitati!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije