Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Šuker promašio penal

Lovren zaplakao: Postao šesti Hrvat koji je izgubio finale

Dejan Lovren
Foto: Reuters/PIXSELL
1/8
18.05.2016.
u 23:20

Lani je u finalu igrao Nikola Kalinić postavši prvi hrvatski nogometaš koji je postigao pogodak u finalu Europske lige, no nažalost ostao je bez trofeja

Stoper Liverpoola Dejan Lovren postao je šesti hrvatski nogometaš koji je stigao do finala Kupa UEFA ili Europske lige, ali je ostao bez trofeja.

Lovren je postao šesti Hrvat koji je stigao do finala, ali i ostao bez trofeja. Lani je u finalu igrao Nikola Kalinić postavši prvi hrvatski nogometaš koji je postigao pogodak u finalu Europske lige, no nažalost ostao je bez trofeja. Njegov Dnjipro izgubio je od Seville. Bez trofeja su ostali i Nikola Jurčević i Damir Mužek u dresu Austrije Salzburg, Robert Jarni s Juventusom te Davor Šuker u dresu Arsenala.

Austrija Salzburg, koju je tada vodio Otto Barić, 1994. godine izgubila je obje utakmice finala od milanskog Intera. Obje utakmice završile su 1-0 za talijanski sastav.

Godinu dana poslije do finala Kupa Uefa stigao je i Robert Jarni s Juventusom. No, torinska "Stara dama" je u finalu izgubila od Parme (0-1, 1-1).

Do finala je stigao, ali i ostao bez trofeja i sadašnji predsjednik HNS-a Davor Šuker i to u dresu Arsenala. Londonski "topnici" su prije 16 godina u finalu Kupa Uefe igrali protiv Galatasaraya i izgubili nakon izvođenja jedanaesteraca 1-4. Šuker je bio jedan od tragičara jer je promašio udarac s bijele točke.

Hrvatski nogometaši poraženi u finalima

Nikola Jurčević (Austria Salzburg) – 1994.

Damir Mužek (Austria Salzburg) – 1994.

Robert Jarni (Juventus) – 1995.

Davor Šuker (Arsenal) – 2000.

Nikola Kalinić (Dnjipro) – 2015.

Komentara 19

MA
mađar
23:40 18.05.2016.

Bravo Sevila. Neka ste smazali naše VELIKE PRIJATELJE ENGLEZE. Deki je obavio svoj zadatak. Kod prvog gola djelomično, a kod drugog je ispao vol. Protivnk je napravil od njega bedaka ili kako bi nekad rekli augusta.Gdje je sad prepotentni dečec,, koji mora biti u prvoj postavi. Nece ici jer su svi ekonomi, oružari ipomocni radnici zdravi. Trener Sevile bio je zabrinut jer je čul da taj bedak nece igrati. Kad ga je videl odmah mu je granulo sunce.

ZE
Zemuncevic
23:57 18.05.2016.

Zao mi je Lovrena ali lijen je i spor kao puz!!!! Spava slicno na terenu kao sto je Milojko znao spavati u Saboru !!!!

ST
stipe123
00:27 19.05.2016.

Plačipi.ka!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije