Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 116
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DINAMO LICITIRA

Lovren se već pakira, 10 milijuna eura preteško je odbiti

Dejan Lovren
Davor Puklavec/Pixsell
07.01.2010.
u 21:44

- U dobroj smo poziciji jer Loverna i ne moramo prodati - kaže dopredsjednik Dinama Zdravko Mamić.

Dinamo je rijetko kad bio u tako dobroj situaciji. Na stolu pred Zdravkom i Zoranom Mamićem bogate su ponude dva nogometna velikana, a u isto vrijeme plavima nije suša u blagajni jer redovito dolaze rate od prije prodanih igrača. No, kad je deset milijuna eura pred nosom za stopera, teško bi bilo tko zaustavio takav posao.

Mamić: Odbio sam Lyon

Naime, Lyon i Tottenham u ratu su za Dejana Lovrena, u ratu u kojem su jedino oružje – milijuni eura. Lyon je jučer otišao iz Zagreba nezaključena posla.

– Odbili smo njegovu ponudu jer nas nije zadovoljila. U odličnoj smo poziciji da se za našeg igrača bore dva kluba, a nismo u situaciji da ga moramo prodati. Doduše, ne znam nikoga tko ne bi prodao igrača za toliki novac, a mi tu poziciju možemo lako pokriti drugim igračima ili nekom kupnjom – kaže Zdravko Mamić koji tog mladog igrača, nogometnog bisera, ne mora prodati, ali deset milijuna je ogroman novac. A već se Mamić opekao ne prodavši Mandžukića za kojega sad ne može postići nekadašnju cijenu.

Iz drugog izvora doznali smo da Lyon još nije ispao iz posla. Iako su kontakti s Tottenhamom stalni, Dinamo čeka rasplet rata milijunima, a rasplet će se dogoditi brzo, do ponedjeljka.

Tottenham nudi nešto više, oko deset milijuna eura, Lyon malo manje, (6,5 do 9 milijuna eura), ali prednost francuskog kluba je što bi sve isplatio odmah, dok bi Spursi plaćali u ratama. Plavi sad čekaju pozive iz engleske metropole i francuskog kulinarskog središta. I u toj je priči važno da Spursi i Lyon znaju jedni za druge, znaju da će morati ili povisiti ponudu ili odustati.

Lovren kaže da o tome ništa ne zna. U što je teško povjerovati, ali jasno je da mladi dinamovac mora slušati što mu gazda kaže.

No, barem može reći kamo bi radije?

– Vjerojatno bi mi bilo lakše u Tottenhamu kad su ondje naši igrači, ali ne opterećujem se. Snašao bih se bilo gdje, spreman sam, zdrav sam i mlad. Engleska ili Francuska, London ili Lyon, ne bi bilo problema. Ali, Dinamov sam igrač i tako razmišljam jer mi nitko ništa o transferu nije rekao – kaže Lovren.

Vida ovisi o cijeni Osijeka

Mogući i vrlo brzo vjerojatni odlazak Dejana Lovrena u Maksimiru bi ostavio rupu koju će se morati zatvoriti. Na mjestu stopera Jurčić će imati Roberta Kovača, Igora Bišćana i Tomislava Barbarića. Mogu plavi iz Lokomotive povući i mladog Mateja Bagarića. No, objektivna je i kupnja, Mamići će ovih dana o tome razgovarati i s Krunom Jurčićem. Jasno je da je Domagoj Vida prvi izbor, no u Dinamu ne žele dati previše novca. Ne bude li, po mišljenju plavih, cijena za Osječanina objektivna, pričekat će ljeto, iako bi Jurčić radije igrača imao odmah i cijelu ga polusezonu uigravao za ljeto i nove kvalifikacije za europske kupove.

Za taj dio priče ipak valja prije pričekati da se realizira Lovrenov odlazak u Tottenham ili Lyon i da čvrsta Dinamova blagajna bude još pojačana novim milijunima eura.

Komentara 12

DA
davorac
00:01 08.01.2010.

predsjednice kosor da nam je vidjeti tvoju sliku nije uredu vrijeđati mladog čovjeka bio on dinamovac ili hajdukovac

FO
FOISZ
01:40 08.01.2010.

SLO-Janez, kaj ti mi možemo. Ti naše pratiš cijele sezone, jer svi igraju po super klubovima, a mi bumo tvoje 3 tekme, dok ne ispa\'nu sa SP ;)

ČU
ČUP
23:29 07.01.2010.

Dynamo Zagreb\'s promising defender Dejan Lovren is currently tracked by Juventus and AC Milan. The two Italian clubs have entered into a race with Manchester United, Arsenal, Chelsea and Tottenham for rights to the 20-year-old Croatian.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije