Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 138
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VELIK DAN

Lovre Kalinić reprizirao Stipu Pletikosu iz 1999. godine

Kalinić
Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
04.10.2016.
u 13:31

– Ono što te ne ubije, to te ojača – u jednoj je rečenici je opisao stanje kada mu je zimus propao rekordni transfer u englesku Aston Villu

Sudac Ivan Novak isključio je Tončija Gabrića, Dinamo je vodio 1:0, a na gol je stao dvadesetogodišnji Stipe Pletikosa. Iako je Novak sudio u “plavom dresu”, Plete je fantastično branio i donio Hajduku remi 1:1. Bilo je to 1999. godine.

Sedamnaest godina kasnije Lovre Kalinić zaustavio je sve Dinamove napade, podsjetio je na svog uzora. Sjajna velika večer reprezentativnog vratara.

Vulić: Bit će veliki golman

– Bio je to moj dan, tako je to, ili ga imaš ili nemaš. Sve je ovo zasluga cijele momčadi koja je dala maksimum – ostao je skroman Lovre Kalinić.

Nije još imao ni sedamnaest, bila je to zima 2007. godine... Bile su to jedne od brojnih Hajdukovih priprema u Turskoj. Suhonjavi klinac, čak pomalo neuhranjen, letio je kao da je izbačen iz praćke... Elegantna parada, sigurno hvatanje lopte.

– Pogledajte ga, nema dvojbi da će biti pravi – rekao nam je u tome trenutku tadašnji Hajdukov trener Zoran Vulić koji je Lovru Kalinića pozvao na pripreme s prvom momčadi.

Bilo je samo pitanje trenutka kada će klinac iz Solina eksplodirati, ali karijera se nije razvijala onako kako je planirao. Uslijedile su posudbe u Junak, Novalju, Karlovac...

Danas Kalinić kaže da mu je igranje u nižim ligama donijelo važno iskustvo. Ali sjećamo se i detalja kada smo ga susreli da igra nogo-tenis, tek da održi formu... Bili su to dani kada ni u Hajduku nisu vjerovali u pravilan razvoj njegove karijere.

Kada je napokon stigao u Poljud, često je bio pod upitnikom, ali Kalinić je iz svake dvojbe izlazio jači, snažniji, kvalitetniji. Ljudski i igrački je sazrijevao iz sezone u sezonu i sada je neprijeporno došao do titule najboljeg vratara hrvatske lige, prva je pričuva Danijelu Subašiću u reprezentaciji.

– Ono što te ne ubije, to te ojača – u jednoj je rečenici je opisao stanje kada mu je zimus propao rekordni transfer u englesku Aston Villu.

Dodao je tada još nekoliko objašnjenja koja zorno prikazuju zrelost tog 26-godišnjeg mladića.

Nije izgubio volju

– Nema ništa od samosažaljenja. Živ sam i zdrav, nastavljam kao da se ništa nije dogodilo, nije to kraj svijeta – rekao je Kalinić.

Bio je to transfer vrijedan gotovo osam milijuna eura, ali ispriječila se radna dozvola. Kalinić se vratio u Hajduk, dobio kapetansku traku oko ruke.

Prije neki dan produljio je ugovor s Hajdukom do 2021. godine, postao pravi klupski oslonac. I na terenu i izvan njega.

– Uvijek je nasmiješen, kod njega nema teške i nezgodne situacije. Uvijek spreman na šalu, ali i ozbiljan kada se radi. Lovre je pravi – rekao nam je jedan od “nižerangiranih časnika” iz stožera Marijana Pušnika.

Komentara 2

ZO
zoom
15:53 04.10.2016.

kakve sad imaju veze tobožnje obrane kalinića kad su jajdukovi novinari rekli da je dinamu poklonjen bod odlukama suca bebeka??? kalinić je cijelu utkamicu odležao u hladu na ležaljci pokraj gola, a za ostalo se pobrinuo bebek, jel tako???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije