Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VRTOGLAVI IZNOSI

Lova do krova: Hrvatska u nekoliko mjeseci može zaraditi bogatstvo od Mundijala i Lige nacija

Hrvatska povela protiv Danske, Borna Sosa zabio za 1:0
Goran Stanzl/PIXSELL
27.09.2022.
u 10:50

Vatrene očekuju vrlo atraktivni fondovi iz krovnih nogometnih organizacija

Dva velika događaja očekuju hrvatsku nogometnu reprezentaciju u razdoblju od samo sedam mjeseci, riječ je, naravno, o Svjetskom prvenstvu u Kataru te završnici Lige nacija.

Srećom, naši nogometaši izborili su plasman na oba turnira, tako da se nacionalnom savezu smiješi pravo bogatstvo, ovisno kakav će rezultat kandidati Zlatka Dalića napraviti. 

Sudjelovanjem na katarskom Mundijalu vatreni su već osigurali najmanje 13 milijuna eura. Naknada FIFA-e za sudjelovanje na SP-u iznosi 2,6 milijuna eura, a nastup u grupnoj fazi 8,3 milijuna eura. Ako tome pridodamo 2,1 milijuna eura bonusa tijekom priprema, dolazimo do spomenutog iznosa. 

Novi prvaci svijeta ukupno će prema službenim podacima zaraditi oko 46 milijuna eura. Ako kojim slučajem repriziramo povijesni uspjeh iz Rusije, uprihodit ćemo ukupno 36 milijuna eura. Primjerice, u Rusiji smo zaradili ''samo'' 26 milijuna eura dolaskom do finala SP-a. 

Osvajanjem final foura Lige nacija možemo zaraditi i do 14 milijuna eura, ali i ostale nagrade će biti poprilično dobre. Do sada je drugoplasirana momčad dobila 10,5 milijuna eura, trećeplasirana osam milijuna, dok je četvrta ekipa inkasirala sedam milijuna eura, dakle milijuni su sletjeli samo za sudjelovanje. 

>> VIDEO: Navijači na ulicama Beča uoči utakmice Austrija-Hrvatska

Komentara 6

DU
Deleted user
11:44 27.09.2022.

Vrijeme je da HNS počne sam graditi stadion s ne da čeka nečiju milost. Možemo će sve učiniti da spriječi gradnju kako su do sad činili Bandić i ostali ljevičari. Sjeća li se još tko “isušivanja nogometne močvare” i onog bolesnika Šibenik je bio ministar u Milanovićevoj vladi?

PR
pravednik2
11:18 27.09.2022.

Prilog za novi stadion?

Avatar Milisav_Gabo
Milisav_Gabo
11:42 27.09.2022.

Hoće li si sad napokon sami moći sagraditi taj stadion da se više ne mora slušati cviljenje na tu temu ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije