Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DERBI PRVENSTVA

Lokosice propustile set loptu: Nema pritiska, Podravka je prvenstvo osvajala 28 puta

Zagreb: Prva Hrvatska rukometna liga žene, RK Lokomotiva - RK Podravka
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
1/4
13.03.2022.
u 17:17

- Čestitke mojim igračicama, borile su se od prve do zadnje minute, čestitke i Lokomotivi, bio je pravi derbi. Trebala nam je ova pobjeda, puno nam znači za nastavak prvenstva.

U derbiju Prve lige za rukometašice, Podravka Vegeta pobijedila je u gostima Lokomotivu 20:19 i tako se bodovno poravnala sa Zagrepčankama. No, u slučaju istog broja bodova na kraju prvenstva prvakinje će postati rukometašice Lokomotive jer su bolje u međusobnom susretu. Naime, lokosice su slavile u Koprivnici s čak osam razlike.

Sedmerac? Ne znam baš...

- Bila je to vrlo borbena utakmica, gošće su na početku povele 2:0 i 3:1, ali poslije toga smo mi diktirali tempo i stalno vodili. U drugom poluvremenu smo napravili nekoliko pogrešaka koje su dovele do izjednačenja, promašili smo zicere i tri sedmerca. Primili smo pogodak na njihovu pasivnu igru kod 19:18 za nas. O sedmercu, zadnjem koji je dosuđen, puštam svima da pogledaju gdje je stajala naša igračica. Što se tiče nas, ništa se bitno nije promijenilo, imamo za odigrati još osam, devet utakmica, moramo u svakoj ići maksimalno. Dobili smo puno povratkom Stele Posavec, tu je i Ivana Dežić i vjerujem da će naša forma ići uzlaznom putanjom. Nemamo nikakav pritisak, jer Podravka je prvenstvo osvajala 28 puta, a mi svega triput, pa ako netko ima pritisak, ima ga Podravka. Mi želimo osvojiti i prvenstvo i kup, imali smo ovdje set loptu koju nismo iskoristili – rekao je Nenad Šoštarić, trener Lokomotive.

12.03.2022., Dom sportova, Zagreb - Prva Hrvatska rukometna liga zene, 17. kolo, RK Lokomotiva - RK Podravka. Trener Lokomotive Nenad Sostaric Photo: Slavko Midzor/PIXSELL
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Istina, da je Lokomotiva osvojila bod ili dva, prvenstvo bi bilo riješeno. Ovako, Koprivničankama ostaje nada da će Zagrepčanke u preostalih devet kola negdje izgubiti najmanje bod. Gledajući raspored, lokosicama će ključno biti gostovanje kod Zrinskog 2. travnja.

- Čestitke mojim igračicama, borile su se od prve do zadnje minute, čestitke i Lokomotivi, bio je pravi derbi. Trebala nam je ova pobjeda, puno nam znači za nastavak prvenstva. Teško je bilo za vjerovati da ćemo pobijediti ovako dobru Lokomotivu na njihovom parketu s devet razlike. Po meni je na kraju presudila naša dobra obrana i raspoložena vratarka u posljednjih 15 minuta – istaknuo je Goran Mrđen, trener Podravka Vegete.

Posavec: Bile su agresivnije

Najefikasnije kod Lokomotive bile su Šimara s pet, Posavec i Japundža s tri pogotka, a kod Podravka Vegete istaknula se Barišić s pet pogodaka.

12.03.2022., Dom sportova, Zagreb - Prva Hrvatska rukometna liga zene, 17. kolo, RK Lokomotiva - RK Podravka. Iryna Stelmakh, Dora Kalaus, Dejana Milosavljevic Photo: Slavko Midzor/PIXSELL
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

- Bila je to izjednačena utakmica, pogotovo drugo poluvrijeme. U prvom dijelu imale smo tri i četiri gola prednosti, ali nismo to uspjele sačuvati. Gošće su u nastavku igrale puno agresivnije u obrani, puno su se bolje kretale u napadu, povukle su nekoliko kontri i polukontri i zabile nam nekoliko laganih pogodaka - istaknula je Stela Posavec.

U ostalim utakmicama kola, Bjelovar je pobijedio Zelinu (42:26), Sesvete je bilo bolje od Trešnjevke (35:27).

U derbiju Paket24 Premijer lige za prvaka Hrvatske, PPD Zagreb (Klarica 8, Klis 7) je svladao Sesvete (40:31), dok je Gorica bila bolja od Poreča (29:26). U Ligi za ostanak Moslavina je svladala Rudar (32:30), a Bjelovar je nadigrao Dubravu (33:27).

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije