Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
FINALE EHF KUPA

Lokomotiva zaustavljena u Malagi, u Zagrebu mora nadoknaditi četiri gola

EHF European Cup Women, Lokomotiva Zagreb - Slavia Praha
Davor Puklavec/PIXSELL
01.05.2021.
u 21:57

Hrvatske doprvakinje doputovale su u Malagu u petak nakon cjelodnevnog putiovanja i bez prvog trenera Nenada Šoštarića koji se oporavlja od posljedica koronavirusa

Rukometašice zagrebačke Lokomotive poražene su u prvoj utakmici finala EHF Europskog kupa s 28-32 na gostovanju kod Málage, pa će za tjedan dana u Zagrebu morati nadoknaditi četiri pogotka razlike da bi po drugi put u svojoj povijesti osvojile ovo natjecanje.

Rukometašice domaće Málage otvorile su furiozno utakmicu pokretljivom i dubokom 4-2 obranom vršeći pritisak na vanjsku liniju Lokomotive čije su reprezentativne igračice napad za napadom radile greške, praveći prekršaje u napadu ili gubeći lopte. Larissa Kalaus, Stela Posavec i Dora Posavec pod zaglušujućom bukom bubnjeva s tribina i navijanja 400 gledatelja nisu se međusobno mogle čuti na terenu što je dodatno unijelo pomutnju u vanjsku liniju, od koje su domaće igračice strahovale uoči susreta.

Igračice Málage, fizički niže ali brze, pravovremenosu istrčavale na njih, a zatim bježale u kontre iz kojih su ubrzo došle do prednosti od 4-1 pa 6-2. Nakon toga se obrana Lokomotive pribrala i krenula sa svojom 6-0 obranom, uz izlaske, no brze igračice Malage pronalazile su rupe u njoj. Vratarice Lokomotive također nisu imale svoju večer.

Kapetanica Larissa Kalaus je pogicima s vanjske linije smanjivala prednost pa je u 19. minuti dovela Lokosice na zaostatak od samo 7-6. No zahavljujući kontrama i izborenim sedmercima Malaga je održavala konstantno prednost od dva i tri pogotka razlike. Pred kraj poluvremena probudila se i Tena Japundža pa s tri pogotka pomogla Larissi u kakvom takvom održavanju zaostatka.

Na odmor se otišlo s 14-11.

U drugom dijelu Lokomotiva je izašla s dubljom obranom, s namjerom da prekine napade koje je organizirala razigravačica Silvia Arderius, no brojna isključenja otežavala su joj priključak. Malaga je ukupno iskoristila 7 od 8 sedmeraca dok Lokomotiva zabila četiri 4 pogotka iz 4 pokušaja sa sedam metara.

Španjolske su s krila, predvođene kapetanicom Soledad Lopez Jimenez, zabijale lagane pogotke pa su u 43. minuti došle do tada najveće prednosti od 21-16 pa 22-17.

Kada se Andrea Šimara "bacila na glavu" gurnuvši loptu u mrežu iz teške situacije za 22-19 pojavila se nada među Zagrepčankama ali domaće igračice nisu posustale.

Silvia Aredirus je nastavila stvarati velike probleme s pozicije srednje vanjske prolazeći lagano kroz obranu i zabivši 7 golova, najviše u redovima domaćina. Zatim su zaredali novi promašaji zakočene vanjske linije Lokomotive u napadu pa je Malaga četiri minute prije kraja otišla na 30-23.

Larissa Kalaus, sa 11 pogodaka najbolji strijelac utakmice, u posljednjoj sekundi je iz kontre za bila 32-28 čime je ostavila nadu za uzvrat. Ana Maria Gavrić je dodala 7 pogodaka, a Tena Japundža 6 pogodaka. Njih tri su zabile 24 od 28 pogodaka Lokomotive.

Hrvatske doprvakinje doputovale su u Malagu u petak nakon cjelodnevnog putiovanja i bez prvog trenera Nenada Šoštarića koji se oporavlja od posljedica koronavirusa. Zbog pandemije su posljednju utakmicu u hrvatskom prvenstvu odigrale prije mjesec dana, a nakon toga prošli utorak četvrtfinalnu kup utakmicu protiv Sesveta.

Lokomotiva, osvajačice EHF Europskog kupa iz 2017. godine, uzvrat s Malagom će odigrati u Zagrebu 8. svibnja bez publike.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije