Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GRADSKI DERBI

Lokomotiva je prošle sezone dva puta rušila Dinamo i smjenjivala mu trenere

Dinamo - Lokomotiva
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL
1/5
25.08.2018.
u 11:00

U dvije pobjede Lokomotive (4:1 i 3:1) momčad s Kajzerice je apsolutno nadigrala plave, u Maksimiru im je bježao hitri Kastrati, u Kranjčevićevoj korpulentni Radonjić. Stoga, oni koji danas dobiju priliku moraju biti jako oprezni

Dojmovi nakon dvoboja Dinama i Young Boysa još se nisu slegli, a pred plavima je novi izazov, nimalo lagan jer u Maksimir dolazi Lokomotiva. Baš zbog švicarskog prvaka susret s lokosima mogao bi biti posebno zanimljiv. Jer, Boysi su pokazali da su opasna momčad, istina je da plavi imaju tih 1:1, da u uzvrat ulaze s prednošću koju će gosti morati stizati. Ali i pomisliti da je ulazak u Ligu prvaka riješen bilo bi apsolutno pogrešno. Dovoljan je podatak da su Young Boys u posljednje 34 utakmice svaki put postigli pogodak. Dakle, sudeći po tome, plavi moraju u Maksimiru pobijediti da bi dohvatili Ligu prvaka i ušli u elitu te dobro “podebljali” bankovne račune, kako klupski tako i osobne, jer premije će zacijelo biti izdašne.

Redovi za ulaznice

I javnost je zaintrigirana Dinamom u Europi jer plavi dobro igraju, stoga ne čudi što se već prvi dan otkako su ulaznice u prodaji stvorio red pred maksimirskim blagajnama. A i jeftinije je kupiti ulaznicu sada nego na dan utakmice, pa bi i sljedećih dana moglo biti gužvi.

>> Pogledajte Večernji pressing s Igorom Štimcem i Davorom Šukerom

Srećom pa je Bjelica vrlo staložen trener koji će svaku euforiju potjerati i od sebe, a onda i od igrača. No, taj susret u utorak je sada meta broj jedan bez obzira na to što plavi danas igraju s Lokomotivom i što su i ti bodovi dosta važni. Lokosi imaju bodova kao i Dinamo (tri pobjede i jedan remi), igraju dobro, a plavi će sigurno opet istrčati u “šarenom” sastavu. Slično je napravio u susretu s Rudešom i to nije izgledalo dobro, plavi su i prosuli dva boda (1:1). Danas će opet šansu i novu priliku za dokazivanje dobiti dečki koji su dosad bili ili na klupi ili na tribini.

Kastrati i Radonjić bježali

Ali, u tome leži i opasnost, razočaraju li trenera, moglo bi im se dogoditi ono što se dogodilo Janu Lecjaksu. Čeh je, naime, nakon loše igre protiv Rudeša udaljen iz prve momčadi i proslijeđen u drugu Dinamovu momčad. Kako Bjelica ima (pre)veliki kadar, neće mu biti teško poslati još koga u drugu momčad i tako smanjiti kadar.

A Lokomotiva je daleko bolja i opasnija momčad od Rudeša. Uostalom, prošle sezone su lokosi smjenjivali trenere Dinama, nakon poraza u Maksimiru ostavku je dao Mario Cvitanović, potom je Dinamo od Lokomotive izgubio i u Kranjčevićevoj pa je poljuljan stolac Nikole Jurčevića, koji je pao tjedan dana kasnije kad je posrnuo u susretu s Rudešom.

U te dvije pobjede Lokomotive (4:1 i 3:1) momčad s Kajzerice je apsolutno nadigrala plave, u Maksimiru im je bježao hitri Kastrati, u Kranjčevićevoj korpulentni Radonjić. Stoga, oni koji danas dobiju priliku moraju biti jako oprezni i pokazati Bjelici da zaslužuju i prilike u europskim utakmicama, a ne samo u hrvatskom prvenstvu.

>> Redovi za ulaznice Dinama

Ključne riječi

Komentara 3

SP
spremni0
12:14 25.08.2018.

Dosta je bilo zezancije vrijeme je da lokosi padnu

ED
europski dinamo
12:55 25.08.2018.

Imamo odličan gradski derbi....ne mogu se sjetiti niti jednog gradskog da slabiji klub pobjedi bolji klub 2 put redom. Probajmo zamisliti da Torino pobjedi Juve 2 puta redom...nezamislivo..Juve u 15 godina nema 2 poraza. Jedva čekam utakmicu.

IK
Ikonoklast
11:21 25.08.2018.

Ukratko, kad moze Lesnicki biti novinar Jutarnjeg pa nakon 10ak godina pisanja " objektivnih" clanaka biti nagradjen mjestom glasnogovornika Dinama, zasto nebi i ja jednog dana, pomisli Junaci nakon 234 clanka branjenja neobranjivog.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije