Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
veliki hrvatski derbi

Lokomotiva i dalje ima više pare, Pipe ne zna za poraz

25.05.2014., Dom sportova, Zagreb - Finale kupa Hrvatske u rukometu za zene izmedju RK Lokomotiva i RK Podravka Vegeta.  Photo: Luka Stanzl/PIXSELL
Foto: Luka Stanzl/Pixsell
23.10.2014.
u 11:24

Bašić: Podravka je jača nego lani, vratile su se iskusne Tatari i Elez

Večeras se u dvorani Kutija šibica (19.30 sati) igra najveći derbi hrvatskog ženskog rukometa između Lokomotive i Podravka Vegete. Koprivničanke su po domaćim trofejima daleko naprijed, no prošle godine lokosice su uzele oba, a to žele i ove godine.

Sedam protiv tri

– Ove sezone moglo bi biti puno zanimljivije nego prošle jer su se Koprivničanke pojačale povratnicama u klub, Mirandom Tatari i Kristinom Elez – rekla je Sonja Bašić, kapetanica Lokomotive.

Kvaliteta je na strani Zagrepčanki koje u svojim redovima imaju sedam hrvatskih reprezentativki (Bašić, Horvat, Benko, Grubišić, Jelčić, Kožnjak i Ježić), a "kokice" tek tri (Tatari, Elez, Džono). I strankinje su na strani Lokomotive jer Rajović (Srbija), Hrbkova (Češka) i Irman (Slovenija) imaju kudikamo zapaženije uloge u svojim reprezentacijama od strankinja Podravke – Trifunović, Živković (obje Srbija) i Milenković (Crna Gora).

Dugo se nije dogodilo da treneri Lokomotive i Podravke drugu sezonu zaredom sjede na klupama. Tako će se Smajlagić i Mrđen večeras suočiti peti put. Gostujući strateg još nijednom nije slavio protiv Pipea.

Pomoć za Marijetu

Bit će to večeras i sraz dvaju klubova koji igraju Ligu prvaka. Doduše, oba su loše prošla u prvim nastupima. "Kokice" su s minus 13 pobijeđene u Njemačkoj, a lokosice s minus devet u Mađarskoj. Ova utakmica dođe im kao priprema za sljedeće europske ispite koji će biti još teži od prvih. Podravki u goste (subota) dolazi lanjski finalist Lige prvaka, podgorička Budućnost, dok će Lokomotiva ugostiti (nedjelja) danski Viborg koji predvodi jedna od najboljih srpskih šuterica Sanja Damnjanović.

Na utakmici u Koprivnici prikupljat će se prilozi za pomoć 11-godišnjoj Koprivničanki Marijeti Bugarin, koja jedina u Hrvatskoj boluje od Parry-Rombergova sindroma i hitno joj je potrebno liječenje u SAD-u.

>> Podravka u eliti, u goste im dolaze bivše igračice Zebić i Žderić

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije