Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 147
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TENIS Iako je u maratonskom dvoboju s T. Johanssonom bio na rubu poraza

Ljubo poludio i ušao u polufinale

ost-ljubav-txt.jpg
import
02.02.2007.
u 19:19

Ivan Ljubičić ušao je u polufinale teniskog PBZ Zagreb Indoorsa nakon maratonskog meča sa svojim prijateljem Šveđaninom Thomasom Johanssonom. Dvoboj koji je odlučen u tri tie-breaka (7:6 (8), 6:7 (8), 7:6 (4)) potrajao je dva sata i 45 minuta.

Ključni trenutak dogodio se u osmom gemu trećeg seta, kad je Šveđanin, pri vodstvu od 4:3 u gemovima, imao 40:0 na Ljubičićevu servisu. Da je poveo s 5:3, servirao bi za meč... Kad se već činilo da Ljubo nepovratno tone, gledatelji su počeli skandirati "Ljubo, poludi!" i doista, Ljubičić je "poludio". Odličnim servisom (uz tri asa; ukupno u meču 28) osvojio je pet poena za redom i dobio gem, a nešto kasnije i meč.

- Ne može biti izjednačeniji susret od ovog s ukupnim omjerom poena 116:116, bez breaka u prva dva seta. Kad bi u tenisu postojalo neodlučeno, onda bismo trebali osvojiti po bod, kako toga nema, drago mi je da sam ja pobijedio. Jesam li kod 3:4 i 0:40 u trećem setu pomislio da ću izgubiti? Osjetio sam da sam blizu toga, ali ovo je ipak brza podloga i nisam se predavao. Servirao sam nevjerojatno i uspio se vratiti - kazivao je Ljubičić nakon meča.

Zbog umora i da bi se što bolje pripremio za današnji polufinalni dvoboj s Južnjim (drugi meč dana, u prvom se od 14 sati sastaju Baghdatis i Peya), Ljubičić je odlučio da on i Čilić predaju susret parova Čermaku i Levinskome.

- Ispričao sam se Marinu i rekao mu da nemam snage. On je imao razumijevanja i na tome sam mu zahvalan - objasnio je, a o srazu s Južnjim rekao: - Imam svih pet pobjeda u sučeljavanjima s njim, ali i nekoliko teških mečeva, kakav je bio onaj u Dohi. Ima dobar i forhend i bekhend, ali slabije servira, pa tu vidim svoju priliku. U važnoj Ljubičićevoj pobjedi mogao je uživati i predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić koji je svečanoj loži, u društvu sa Zlatkom Matešom, odgledao meč od prve do posljednje minute.


Peya stigao do Baghdatisa

Rezultati, četvrtfinale - pojedinačno: Ljubičić (1, Hrv.) - T. Johansson (Šve.) 7:6(8), 6:7(8), 7:6(4), Južnji (4, Rus.) - Gicquel (Fra.) 7:5, 6:2; Peya (Aut.) - Llodra (Fra.) 6:3, 6:3, Baghdatis (2, Cip.) - Clement (8, Fra.) 6:2, 6:7 (2), 7:6(5); parovi: Čermak/Levinsky (4, Češ.) - Čilić/Ljubičić (Hrv.) - predaja Čilića i Ljubičića; polufinale: Kohlmann/Waske (Nje.) - Erlich/Ram (1, Izr.) 7:6 (7), 6:3.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije