Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 31
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ATP MIAMI

Ljubičić predao u dobitnoj situaciji

Ivan Ljubičić
AFP
27.03.2010.
u 08:32

Hrvatski tenisač Ivan Ljubičić nije izdržao bolove u leđima, te je morao predati meč 2. kola ATP turnira u Miamiju (Masters serija 1000) u dobitnoj situaciji.

Pri vodstvu 6-4, 1-0, uz break u drugom setu, Ljubičić je odlučio prekinuti meč s 39. igračem na svijetu, Nijemcem Benjaminom Beckerom. Bolovi u leđima su očigledno bili itekako jaki da je u tom trenutku morao prekinuti  susret.

Prošlog tjedna je Ljubičić na fantastičan način obavio turnir u Indian Wellsu, gdje je osvojio naslov pobjednika koji ga je, pak, doveo do 13. mjesta na ATP ljestvici. Velike ambicije je imao i u Miamiju, gdje je imao mogućnost osvojiti novi veliki broj ATP bodova s obzirom da je prošle godine ispao već u 1. kolu od Oscara Hernandeza (6-4, 6-4).

U prvom setu je Ljubičić protiv Beckera spasio čak osam break prilika, dok je iskoristio jednu jedinu na suparnički servis. Tako je dobio prvi set 6-4, a drugi je otvorio novim breakom, gdje je iskoristio treću takvu šansu. No, tu je bio i njegov kraj u Miamiju ove godine.

Naredni dani će vjerojatno otkriti težinu ozljede i koliko će izvan teniskih terena biti trenutačno drugi hrvatski reket.

Olivier Rochus izbacio Đokovića
Belgijanac Olivier Rochus, 59. tenisač svijeta, kreirao je veliku senzaciju na ATP Masters 1000 turniru u Miamiju, pobjedom u 2. kolu protiv Srbina Novaka Đokovića 6-2, 6-7(7), 6-4…

Bio je to četvrti dvoboj ovih tenisača i treća pobjeda omalenog, 168 centimetara visokog 29-godišnjeg Belgijanca. Nesumnjivo i najveća, jer je prve dvije ostvario 2005. godine, kada je Đoković bio daleko od današnje pozicije u svjetskom tenisu.

Đoković je na turniru u Miamiju bio pobjednik 2007. godine, a finalist prošle godine, kada je u borbi za naslov bolji bio Britanac Andy Murray u dva seta. Tada je Đoković u polufinalu pobijedio Švicarca Rogera Federera…

Međutim, ovogodišnji nastup drugog svjetskog tenisača na Sony Ericsson Openu trajao je vrlo kratko, samo jedan meč. Istina, jako dugačak, jer je trajao dva sata i 55 minuta, a bio je i prekinut zbog kiše kod rezultata 5-4 za Đokovića u drugom setu.

Olivier Rochus, koji je 2005. godine bio u jednom trenutku na 24. mjestu ATP ljestvice, mogao je i lakše pobijediti. Nakon što je dobio prvi set sa 6-2, u drugom je imao break prednosti. No, Đoković je uspio nadoknaditi zaostatak, a u tie-breaku drugog seta je slavio sa 9-7.

No, u trećem setu je Rochus, uz dva breaka i jedan izgubljeni servis, poveo sa 5-2. Đoković se opet vraća, smanjuje na 5-4, a kada je servirao drugi puta za ostanak u dvoboju, krenuo je s 30-15. No, izgubio je tri poena u nizu, a time i meč. U prvom od ta tri posljednja poena, napravio je 11. dvostruku servis-pogrešku, a šestu u trećem setu…

Đoković je na prvom ATP Masters 1000 turniru sezone, u Indian Wellsu, dobio prva dva meča u tri seta, a protiv Nijemca Philippa Kohlschreibera je spasio tri vezane meč lopte. No, u dva seta ga je u osmini finala zaustavio naš Ivan Ljubičić, kasniji pobjednik turnira…

Pri kraju dana se vrijeme u Miamiju smirilo, kiša je prestala, te su se svi predviđeni mečevi pojedinačnog dijela ATP i WTA turnira uspjeli odigrati.

Nakon ranijeg ispadanja drugog nositelja Novaka Đokovića, u kasnijem igranju nije bilo sličnih šokova. Četvrti nositelj Rafael Nadal je pobijedio domaćeg tenisača Taylora Denta 6-4, 6-3, dok je Andy Roddick, šesti nositelj i finalist Indian Wellsa, bio bolji od Igora Andrejeva 6-4, 6-4.

Raritetnu pobjedu je, pak, izborio američki dvometraš John Isner koji je sa 7-6(5), 2-6, 7-6(5) pobijedio sunarodnjaka Michaela Russella. Pobjeda je neobična jer Isner tijekom dva i pol sata borbe nije imao niti jednu break loptu. No, obavio je kvalitetno dva tie-breaka i time izborio pobjedu. Russell je imao čak sedam break prilika, priličan broj poena više (119-105), ali ta statistika mu na kraju nije donijela ništa dobroga.

Važnu pobjedu pri povratku u gornji svjetski teniski dom napravio je David Nalbandian. Pobijedio je Viktora Troickog 6-3, 4-6, 6-4, a treba reći da je točno prije godinu dana, na istom mjestu, uhvatio samo četiri gema istom suparniku.

Kod tenisačica su lake pobjede izborile Kim Clijsters i Jelena Janković, pobjednica posljednjeg turnira u Indian Wellsu, a derbi kola su odigrale Jelena Dementijeva i Justine Henin. Opet je bolja bila Belgijanka s uvjerljivih 6-3, 6-2. Bio je ovo njihov trinaesti meč u karijeri i jedanaesta pobjeda Belgijanke.

Nakon povratka tenisu ima 2-0, pobijedila je Dementijevu i na Australian Openu 7-5, 7-6.

ATP Miami, važniji rezultati 2. kola:

Tsonga (8) - Garcia-Lopez 6-4, 6-3

Isner (17) - Russell 7-6(5), 2-6, 7-6(5)

Nalbandian - Troicki (30) 6-3, 4-6, 6-4

Nadal (4) - Dent 6-4, 6-3

Roddick (6) - Andrejev 6-4, 6-4

Bellucci (27) - Blake 3-6, 6-1, 6-2

O. Rochus - Đoković (2) 6-2, 6-7(7), 6-4

WTA Miami, važniji rezultati 2. kola:

Janković (7) - Koriceva 6-4, 6-0

Clijsters (14) - Kvitova 6-1, 6-1

Henin - Dementijeva (5) 6-3, 6-2

Wozniacki (2) - Pironkova 3-6, 6-3, 6-4

Becker - Ljubičić (11) 4-6, 0-1; predaja Ljubičića

Ključne riječi

Komentara 1

OB
-obrisani-
12:51 27.03.2010.

Sinoć je monegaška prijestolnica zavijena u crno! P. S. \"Krasne\" vijesti uoči Davisova kupa. Ljubo, ako ga se i nagovori da zaigra, teško će nakon Wimbleodna izdržati napore u DC-u, a onda je Troicki favorit. Isto vrijedi i za Ančićačića jer će taj u nedjelju, nakon Wimbledona i subotnjih parova u DC-u, u nedjelju jedva hodati. Jedina nam je nada da u zadnjemu susretu Srbiju predstavlja Đoković koji je također \"mrtvo puhalo\". Od kakvih sve penzionera gubi u zadnje vrijeme (Južnij, Ljubičić,. Rochus), nije isključeno da do splitskoga susreta prvi srbijanski reket postane Troicki.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije