Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EUROPSKI NOGOMET

Liverpool lako slavio protiv Nottinghama, Eintracht protiv Borussije propustio dva gola prednosti

Premier League - Liverpool v Nottingham Forest
Foto: Scott Heppell/REUTERS
1/7
29.10.2023.
u 17:55

Za domaći sastav nije nastupio Kolumbijac Luis Diaz nakon što su mu u subotu u domovini oteti roditelji. Majka je kasnije oslobođena, ali za ocem se još uvijek traga.

U sjeni obiteljske drame koju proživljava napadač Liverpoola Kolumbijac Luis Diaz, "Redsi" su u susretu 10. kola engleskog prvenstva na Anfieldu pobijedili Nottingham Forest sa 3-0.

Golove za Liverpool zabili su Diogo Jota (31), Darwin Nunez (35) i Mohamed Salah (77).

Za domaći sastav nije nastupio Kolumbijac Luis Diaz nakon što su mu u subotu u domovini oteti roditelji. Majka je kasnije oslobođena, ali za ocem se još uvijek traga.

Aston Villa je upisala svoju 12. uzastopnu domaću pobjedu u Premier ligi porazivši Luton Town sa 3-1.

John McGinn (17), Moussa Diaby (49) i Tom Lockyer (62-ag) bili su strijelci za Villu, dok su smanjili nakon bizarnog autogola vratara Emiliana Martineza u 83. minuti. Ezri Konsa je nespretno glavom odbio loptu koja je pogodila gredu te se odbila u argentinskog vratara i od njegovih ušla u mrežu.

U derbiju kola nešto kasnije sastaju se Manchester United i Manchester City.

Na ljestvici vodi Tottenham sa 26 bodova, Arsenal ima 24, Liverpool 23, a Aston Villa 22 boda. City je peti sa 21 bodom i susretom manje.

Eintracht - Borussia Dortmund 3-3

Nogometaši Eintrachta propustili su dva gola prednosti i na kraju osvojili samo bod odigravši pred svojim navijačima 3-3 protiv dortmundske Borussije u utakmici 9. kola njemačke Bundeslige.

Omar Marmoush je u 8. minuti realizirao kazneni udarac, a u 24. minuti pogodio za vodstvo 2-0 domaće momčadi. Marcel Sabitzer je u sučevom dodatku prvog poluvremena smanjio zaostatak gostiju. Borussia je u 54. minuti izjednačila golom Youssoufe Moukoka koji je ušao na početku drugog poluvremena. Fares Chaibi je u 68. minuti ponovno doveo Eintracht u vodstvo, da bi konačnih 3-3 postavio Julian Brandt u 82. minuti.

Kristijan Jakić i Hrvoje Smolčić su ostali na klupi za pričuve domaće momčadi.

Borussia Dortmund je četvrta s 21 bodom, koliko ih ima i trećeplasirani Stuttgart. Vodeći Bayern ima 23 boda, a jedan manje, uz utakmicu manje, ima Bayer Leverkusen. Eintracht je s 14 bodova ostao na sedmoj poziciji. 

Lille - Monaco 2-0

Nogometaši Lillea na svom su stadionu pobijedili Monaco s 2-0 i približili se vodećem trojcu pri vrhu ljestvice francuskog prvenstva nakon deset odigranih kola. 

Ivan Cavaleiro (32) i Bafode Diakite (42) bili su strijelci za domaću momčad koja je Monacu nanijela drugi prvenstveni poraz.

Montpellier je kao domaćin svladao Toulouse s uvjerljivih 3-0. Dvostruki strijelac bio je Nigerijac Akor Adams (13, 72), a jednom je mrežu pogodio Khalil Fayad (63).

Metz i Le Havre su odigrali utakmicu bez pogodaka.

Nogometaši Paris Saint-Germaina slavili su s 3-2 (2-1) na gostovanju u Brestu, a pobjedu su osigurali tek pred kraj utakmice, iako su već nakon manje od pola sata vodili s 2-0. Warren Zaire-Emery je u 16. minuti doveo Parižane u vodstvo, koje je u 28. minuti udvostručio Kylian Mbappe. Uslijedilo je bolje razdoblje igre domaće momčadi kojoj su Steve Mounie (43) i Jeremy Le Douaron (52) donijeli izjednačenje.

Za PSG je u 86. minuti dosuđen kazneni udarac na intervenciju VAR-a, dvije minute nakon što je Randal Kolo Muani pao u kaznenom prostoru Bresta. Kylian Mbappe je u 89. minuti dobio priliku donijeti prednost PSG-u, što je na kraju i učinio, iako je domaći vratar Marco Bizot obranio njegov kazneni udarac. No, lopta se ponovno odbila do Mbappea koji ju je poslao u mrežu za konačnih 3-2.

PSG se s 21 bodom privremeno probio na drugo mjesto. Vodeća Nica ima bod više, a treći je Monaco s 20 bodova. Lille se s 18 bodova probio na četvrto mjesto. Na začelju su Clermont s pet i Lyon s tri boda. 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije