Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREMIERSHIP

Liverpool i Chelsea pobijedili u gradskim derbijima

Javier Mascherano
AFP
29.11.2009.
u 16:31

Pobjedom 2:0 (1:0) u gradskom derbiju na Goodison Parku kod Evertona, nogometaši Liverpoola prekinuli su crni niz od tri uzastopna gostujuća poraza.

Tragičar utakmice bio je srednji branič Evertona Yobo, koji je sudjelovao kod oba Liverpoolova zgoditka. Everton je bio bolji u prvom dijelu, imao je nekoliko prilika, no nije uspio svladati izvrsnog Reinu. Liverpool, eto, opet nije igrao onako kako se od te jake momčadi očekuje, no znao je iskoristiti svoje šanse, a Everton svoje nije, pa je ipak, bez Fernanda Torresa, dohvatio bodove...

- Ovo je velika pobjeda, prezadovoljni smo! Nije bilo lako, Everton je igrao dobro, no bili smo disciplinirani u obrani i opasni u protunapadima, bila je to naša formula uspjeha - rekao je Liverpoolov menadžer, Rafael Benitez. I imali su sjajnoga Reinu na vratima! A statistika gdjekad zna i nešto pametno otkriti.

Primjerice, lani su Everton i Liverpool u ukupno 76 prvenstvenih utakmica (svaki po 38) zajedno imali samo 11 poraza. A sad, do međusobnog okršaja na Goodison Parku, nakon samo 13 odigranih kola i ukupno 26 utakmica, obje momčadi imaju zajedno čak 11 poraza (Everton 6, Liverpool 5)! Lani su, eto, i jedni i drugi bili u znatno boljoj formi nego danas, posebno to možemo reći za Liverpool, koji je već izletio iz Lige prvaka. A objektivni Evertonovi dometi ionako nisu previše visoki.

Liverpool je bolje otvorio utakmicu, nametnuo se i poveo već u 12. minuti. Macherano je opalio s 25 metara, lopta je na svom putu pogodila u nogu Evertonova braniča Yoba, promijenila je smjer i prevarila Howarda, te završila u mreži! Potom je Reina u tri navrata sjajno reagirao, a najzreliju zgodu za povećanje vodstva Liverpool je imao u 44. minuti. Johnson je izvrsno centrirao s desne strane, Insua je tukao glavom s pet metara, no vratar Howard briljantno je reagirao i obranio ovu loptu.

Najzreliju priliku za izjednačenje Everton je imao u 71. minuti. Najprije je Cahill pokušao glavom sa sedam metara, no Reina je tu loptu odbio. A na "odbijanac" je naletio Fellaini i tukao s tri metra, no Reina je opet fantastično blokirao taj udarac! Odluka je na Goodisonu pala deset minuta prije kraja. Nakon pogreške Yoba i Hibberta, Gerrard je gurnuo loptu do Riere, koji je opalio s 15 metara. Howard je odbio tu loptu, ali tek na nogu natrčalom Kuytu, koji ju je pospremio u praznu mrežu za sigurnih 2:0! Bio je ovo ukupno 212. gradski derbi u svim natjecanjima, Liverpool je slavio 83 puta, Everton 65, a 54 su utakmice okončane remijem.

Chelsea razmontirao Arsenal

U londonskom derbiju na Emiratesu Chelsea je slavio sa uvjerljivih 3:0 i zadržao velikih pet bodova prednosti ispred Manchester Uniteda nakon 14. kola.

Momčadi Carla Ancelottija bile su dovoljne četiri posljednje minute prvog poluvremena da riješi pitanje pobjednika. U 41. minuti za 0:1 pogodio je Didier Drogba, a u 45. minuti branič Arsenala Thomas Vermaelen nespretno je reagirao na jedno nabacivanje s lijeve strane Ashleya Cole i pospremio loptu u vlastitu mrežu.

Pobjedu je odlično izvedenim slobodnim udarcem u 86. minuti potvrdio svojim drugim golom na utakmici Didier Drogba.

Hrvatski reprezentativac Eduardo da Silva započeo je utakmicu od prve minute i igrao je do 57. minute. U 49. minuti Aršavin je zabio pogodak za Arsenal koji je poništen jer je Eduardo prema vrataru Chelseaja Cechu krenuo s visoko podignutom nogom.

Domaći trener Arsene Wenger pomalo se nelogično, nakon uvjerljivog poraza, pozvao na jednu odluku sucu u prvom dijelu, pri rezultatu 0-2.

- Pet puta sam gledao snimku i nije bilo nikakvog prekršaja na njihovom vrataru Petru Čechu. Trebao je to biti pogodak za nas - ljutito je vikao Wenger nakon utakmice.

Francuski strateg se okrenuo situaciji kada je ruski nogometaš Andrej Aršavin postigao pogodak, a svemu je prethodio kontakt hrvatskog reprezentativca Eduarda i Čecha, kada je Eduardo izbio loptu iz ruku gostujućeg vratara.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije