Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EUROPSKA LIGA

Dinamu će prijetiti Hrvat: Opasan je, iskusio sam na treninzima kakav je

Dominik Livaković
Foto: Goran Kovačić/Pixsell
01.10.2018.
u 23:02

Vratar Dinama ponovno je ‘jedinica’ plavih iako na leđima ima broj 40, iako je i Danijel Zagorac ove sezone branio sjajno.

Splitska bura otpuhala je kvalitetu u derbiju Hajduka i Dinama, svi koji su priželjkivali pravu utakmicu dva velika rivala ostali su razočarani. Igrači obiju momčadi složili su se da je bilo jako teško igrati po takvom vjetru koji je mijenjao smjer lopte. Nije bilo lako ni golmanima, iako ozbiljnog vratarskog posla nisu imali, bilo je teško procijeniti gdje će završiti lopta nošena burom.

Ladiću je bura zabila

Ni Posavec ni Livaković nisu dopustili da im bura zabije kao što se u susretu protiv Danske dogodilo Draženu Ladiću nakon duge lopte Michaela Laudrupa.

– Nije bilo lako, vidjeli ste kako me jedna takva lopta prevarila – kazao je Domagoj Livaković.

Vratar Dinama ponovno je ‘jedinica’ plavih iako na leđima ima broj 40, iako je i Danijel Zagorac ove sezone branio sjajno. Livaković nije branio na početku jer nije prošao pripreme zbog Svjetskog prvenstva.

– Shvatio sam što znači ne biti na pripremama, ali sad sam se stabilizirao. No i Zagorac i ja smo tu, spremni i podrška smo jedan drugome. Prijatelji smo, stalno smo se čuli dok sam bio na SP-u.

Dominik Livaković
1/19

Rusija nije izblijedjela iz sjećanja?

– Ma ne, tamo sam baš puno naučio, i koliko se igrači trebaju podržavati, naučio sam i koliko je važno biti prava podrška kad si na klupi, vidjeli smo koliko je dečkima značilo da ih podržimo i vidjeli ste kamo nas je to dovelo.

Može se očekivati da će Livaković ostati na vratima plavih i u četvrtak kad plavi igraju protiv Anderlechta koji je u posljednje vrijeme pokazao da je ranjiv, a kako je izgubio u Trnavi, sad protiv Dinama ima imperativ pobjede.

– Može se očekivati da će nas napasti jer im treba pobjeda, ali mi moramo biti pametni, držati se skupa kao u utakmici protiv Fenerbahçea, to nam treba biti vodilja – kazao nam je Livaković u utrobi poljudskog stadiona.

Na drugoj strani bit će naš reprezentativac Ivan Santini, Livakovićev Zadranin.

– Da, čujem se s njim, ali čuo sam se i Karlom Leticom (Club Brugge, nap.a.) i razgovarao malo o Anderlechtu, uz Santinija imaju još dobrih igrača, Ivan im je prva špica, bori se da to bude i u reprezentaciji.

Santini i Dimata pucaju jedanaesterce, mislite li da će vam Ivan pucati ili neće htjeti na svog Zadranina?

– A ne znam. Ali pucao mi je na treninzima i jako je dobar. Ma inače je jako dobar napadač, odlično igra glavom, ima dobar skok, a i s nogom je opasan.

Imamo stopere za Santinija

Santini dobro skače, a Dinamo ima dosta niske stopere?

– Ali imaju naši stoperi dobar tajming, bit će to dobro. No bit će zanimljivo, tamo je i Milić, nas trojica iz reprezentacije se srećemo. Bit će i teško jer njima treba pobjeda, mi želimo pozitivan rezultat iz dvije utakmice koje zaredom u Europskoj ligi igramo vani. Poželio bih šest bodova, ali važno je ne izgubiti da imamo dobru startnu poziciju za utakmice u Maksimiru.

Imate utakmice svaka tri dana, koliko se teško spremiti za suparnika jer trener Bjelica ne analizira nikoga unaprijed.

– Prvo je dobro što imamo veliki igrački kadar pa se rotiramo, a dan-dva uz videoanalizu i nekoliko treninga dovoljno je za pripremu. 

>> Pogledajte i kako je sudac zabio gol

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije