Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SLAVILI 67:64

Srbi ostali bez finala Eurobasketa, zaustavila ih Litva!

Srbija - Litva
Foto: Reuters
1/9
18.09.2015.
u 23:10

Litva će tako u nedjeljnom finalu u 19 sati igrati protiv Španjolske, dok će se Srbi s Francuzima (14 h) boriti za treće mjesto.

Litva je drugi finalist Eurobasketa. Litavci su u čvrstoj utakmici u Lilleu svladali dosad neporaženu Srbiju 67:64 i zakazali sastanak sa Španjolcima.

Litavci su vodili većim dijelom utakmice, a sredinom druge četvrtine imali su prednost 34:23 nakon što su Srbi promašili pet trica zaredom. Ipak, Srbi su se uspjeli vratiti i na poluvrijeme otići s minimalnim zaostatkom (34:35), a u nastavku napraviti seriju 9:0 i povesti 43:40.

No, opet je uslijedio period dobre igre Litavaca koji su početkom posljednje četvrtine stvorili devet koševa prednosti (52:43). Ali ni tu priči nije bio kraj.

Srbi su se opet uspjeli vratiti i 40 sekundi prije kraja su imali napad za izjednačenje kojega nisu iskoristili. Raduljica je zatim nepotrebno faulirao Seibutisa koji je iskoristio oba slobodna. Loptu je nakon toga uzeo Teodosić i iz teške pozicije pogodio dalekometnu tricu za 65:64.

Seibutis je na drugoj strani iskoristio jedno slobodno da bi loptu uzeo Bogdanović i krenuo na polaganje. No, promašio je nakon čega je Kalnietis na drugoj strani ubacio jedno slobodno bacanje. Srbima je ostalo još pet sekundi da pogode tricu, no spetljali su se i slavlje Litve je moglo početi...

Najbolji kod Litve bio je Valančiunas sa 15 koševa, dok su Kuzminskas i Seibutis postigli po 13. Kod Srba je Teodosić ubacio 16, a dvoznamenkasti su bili još Bjelica i Raduljica.

Litva će tako u nedjeljnom finalu u 19 sati igrati protiv Španjolske, dok će se Srbi s Francuzima (14 h) boriti za treće mjesto. Osim finala, Litva je izborila i izravan plasman na Olimpijske igre u Riju iduće godine.

>> Europi se u Lilleu predstavili hrvatski dragulji Zubac, Žižić i Slavica

>> Ante Tomić u reprezentaciji postaje žrtva sustava igre i mogućnosti svojih braniča

>> Česi svladali Letoniju i izborili kvalifikacije za OI

Komentara 136

MO
mojazemlja
23:30 18.09.2015.

Bravo Litva!

Avatar unfeeling
unfeeling
23:29 18.09.2015.

Sad mogu mirno na spavanje. Prva dobra vijest danas. Čestitke litvanskim junacima, tako se bori za svoju zemlju.

DG
damir.geo
23:18 18.09.2015.

Kako ste nam ono racunali sa Cesima? Hrvatska - Litva 72-59, Litva - Srbija 67-64 dakle Hrvatska-Srbija +16 za Hrvatsku? Sretan put kuci komsije.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije