Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prošireni POPIS AZZURA

Lippi otpisao heroja iz Njemačke 2006.

Fabio Grosso
Reuters
18.05.2010.
u 16:18

Nogometaš Juventusa Fabio Grosso neće braniti boje talijanske nogometne reprezentacije na Svjetskom prvenstvu u Južnoafričkoj Republici.

Juventusova je lijevog bočnog braniča izbornik Marcello Lippi otpisao iz kadra 30-orice nogometaša u utorak zbog njegove loše ovosezonske forme. Zajedno s njim otpao je i njegov suigrač u veznom redu Juventusa Antonio Candreva.

Na prvu fazu bazičnih priprema, na 2000 metara u alpskom zimovalištu Sestriereu, Lippi će tako povesti 28-oricu nogometaša, od kojih će najkasnije do prvog lipnja otpisati još petoricu nogometaša.

Grosso je bio jedan od desetorice nogometaša na popisu koji su s Lippijem na čelu prije četiri godine Italiji donijeli naslov svjetskog prvaka.

Štoviše, imao je Grosso u pohodu na zlato ključnu ulogu: u polufinalu je Njemačkoj zabio prvi gol u produžetku kojim su Talijani poveli 1-0 (Del Piero je samo potvrdio pobjedu golom za 2-0), da bi u raspucavanju penala nakon finalne utakmice pogodio posljednji donijevši Italiji četvrti naslov prvaka u povijesti.

Italija će uoči puta u Južnu Afriku odigrati prijateljske utakmice s Meksikom u Bruxellesu (3. lipnja) i Švicarskom (5. lipnja) u Ženevi. Obranu svjetskog naslova Talijani će početi u Skupini F u društvu Novog Zelanda, Paragvaja i Slovačke.

Prošireni talijanski popis za Svjetsko prvenstvo (28 igrača):

Vratari: Buffon, Marchetti, De Sanctis, Sirigu

Braniči: Bocchetti, Bonucci, F. Cannavaro, Cassani, Chiellini, Criscito, Maggio, Zambrotta

Veznjaci: Camoranesi, Cossu, De Rossi, Gattuso, Marchisio, Montolivo, Palombo, Pepe, Pirlo

Napadači: Borriello, Di Natale, Gilardino, Iaquinta, Pazzini, G. Rossi, Quagliarella

Komentara 2

EU
EUPatriot
21:09 18.05.2010.

Lippi otpisao heroja iz Njemačke 2006 a Shevchenko odpisao sve kockaste heroje iz Njemačke 2006...

AM
Admine mater ti jebem
22:06 18.05.2010.

ali je zato tvoja mamica prva na listi svih hrvata kad treba kleknuti ispred i uzeti stvar u svoje ruke i zadovoljiti ljude!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije