Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 170
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KOŠARKA: NBA

Lillard zabio tricu sa zvukom sirene, Lakersi dobili Celticse u mitskom derbiju lige

NBA: Portland Trail Blazers at Chicago Bulls
David Banks/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
31.01.2021.
u 09:15

Miami Heat je na svom terenu sa 105-104 bio bolji od Sacramento Kingsa, a Jimmy Butler, koji je zaigrao prvi put nakon što je zbog COVID-19 protokola propustio deset utakmica, zabio je 30 koševa, od toga 20 u prvom poluvremenu. Butler, je ovim učinkom prešao 10,000 koševa u karijeri  a tome je dodao i osam asistencija, sedam skokova

Portland Trail Blazers su sinoć sa 123-122 pobijedili u gostima Chicago Bullse, a za to je najzaslužniji bio Damian Lillard koji je pogodio tricu na zvuk sirene za kraj. 

Lillard je utakmicu završio s 44 koša, a Enes Kanter je dodao 22 uz 11 skokova. Kod poražene momčadi najbolji je bio Markkanen s 31 poenom i šest skokova. Zach LaVine je ubacio 26 koševa uz sedam skokova. 

Los Angeles Lakers su također tijesno, s jednim košem razlike, 96-95, pobijedili u gostima Boston Celticse. Anthony Davis je za pobjedu Lakersa upisao 27 poena i 14 skokova, dok je LeBron James ubacio 21 koš.

Kemba Walker je promašio potencijalno pobjednički koš za Celticse 2.7 sekundi prije kraja utakmice. Boston je predvodio Jayson Tatum s 30 koševa, a Jaylen Brown je dodao 28. Ovo je peti poraz Bostona u sedam zadnjih utakmica. 

Miami Heat je na svom terenu sa 105-104 bio bolji od Sacramento Kingsa, a Jimmy Butler, koji je zaigrao prvi put nakon što je zbog COVID-19 protokola propustio deset utakmica, zabio je 30 koševa, od toga 20 u prvom poluvremenu. Butler, je ovim učinkom prešao 10,000 koševa u karijeri  a tome je dodao i osam asistencija, sedam skokova.

Sacramento je doživio prvi poraz nakon tri utakmice, a predvodio ga je De'Aaron Fox koji je zabio 30 koševa uz šest asistencija. Buddy Hield je dodao 18 pogodaka za Sacramento. Bam Adebayo je dodao 18 koševa i 13 skokova za Heat koji je prekinuo niz od pet poraza. 

Phenix Suns su sinoć u gostima svladali sa 111-105 Dallas Maverickse kojima je to peti poraz zaredom, a Chris Paul je zabio 29 koševa uz 12 asistencija za pobjedu Sunsa.

Deandre Ayton je dodao 18 koševa i 17 skokova za drugu pobjedu u nizu Phoenixa. Mikal Bridges i Jae Crowder su ubacili po 14 koševa svaki. Dario Šarić nije konkurirao za sastav Phoenixa.

Do pete pobjede zaredom stigli su i Houston Rocketsi koji su u gostima sa 126-112 bili bolji od New Orleans Pelicansa
Do slavlja ih je predvodio Christian Wood s 27 ubačaja, a Victor Oladipo je dodao 20 poena.

Kod Pelicansa najbolji je bio Zion Williamson koji je utakmicu završio s 26 ubačaja, dok su Brandon Ingram i Eric Bledsoe dodali svaki po 15.

Charlotte Hornets su kod kuće sa 126-114 nadigrali Milwaukee Buckse, a LaMelo Ball i Gordon Hayward su svaki ubacili po 27 koševa za pobjedu domaće momčadi.

Milwaukeeju nisu pomogla ni 34 koša Giannisa Antetokounmpoa koji je tome dodao i 18 skokova te devet asistencija. Jrue Holiday je ubacio 21 koš, a Khris Middleton 18 za Buckse.

Memphis Grizzlies su u gostima sa 129-112 pobijedili San Antonio Spurse i to im je šesta uzastopna pobjeda.  Ja Morant je zabio 19 koševa uz 11 asistencija za goste. U redovima Spursa najbolji je bio Derrick White s 18 koševa. Luka Šamanić nije igrao za San Antonio.

Golden State Warriors su u San Franciscu sa 118-91 bili bolji od Detroit Pistonsa, a Stephen Curry je za pobjedu svoje momčadi zabio 28 koševa od čega šest trica. Andrew Wiggins je ubacio 20 koševa, a Kelly Oubre Jr. 18 za Warriorse. 

Jerami Grant je bio najbolji pojedinac Pistonsa, kojem je ovo poraz s najvećom razlikom ove sezone, s 18 koševa. 

Komentara 15

Avatar Največi hrvat u istoriji
Največi hrvat u istoriji
09:56 31.01.2021.

Kakve mirakule radi u NBA ligi slovensko čudo Luka Dončić i ustvari ima statistiku, platu, pozornost medija i ulogu u ekipi kakvu su mogli Dražen Petrovič, Dino Rađa, Stojko Vrankovic ili Vlade Divac samo sanjati. Dobro ako ostane zdrav on če zaraditi u NBA više od svih Jugo zvijezda zajedno a po NBA kosarkaskoj statistiki su oni pigzimeri a Luka je po nekim stvarima več prevazišao Michaela Jordana a u ukupnoj statistici i zaradi ga lovi, dostiže i hvata. Čudo od igrača i zarađivaća. To mora da boli.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije