Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LIGA PRVAKA

Sraz vršnjaka - Guardiola na klupi Bayerna i Mamić na klupi Dinama

Zoran Mamić
Foto: Davor Visnjic/PIXSELL
28.08.2015.
u 12:20

Pobjeda u skupini vrednuje se s milijun i pol, a remi s pola milijuna eura

Eric Abidal je izvukao ceduljicu s imenom GNK Dinamo, a ambasador finala, bivši kapetan Milana Paolo Maldini poslao plave u atomsku skupinu s Bayernom, Arsenalom i grčkim prvakom Olympiacosom.

Tako se Dinamovom treneru Zoranu Mamiću ispunila želja, igrat će protiv moćnoga Bayerna, protiv kojega se nekada kao igrač Bochuma i Bayera tukao u Bundesligi. Dapače, Dinamo bi treba natjecanje otvoriti protiv njemačkoga giganta, i to u Maksimiru.

Bit će to sraz trenerskih vršnjaka, 44-godišnjaka Mamića i Guardiole, velikoga španjolskoga stručnjaka koji nikada nije bio u Zagrebu.

Mamić je kao igrač igrao i protiv Arsenala, 2006. godine u 3. pretkolu Lige prvaka, kada su topnici dva puta nokautirali plave: 3:0 u Zagrebu i 2:1 u Londonu. Poslije se Zoki još jednom pojavio na Emiratesu, kao turist, bio je u pratnji Eduarda kada je 2007. godine potpisao za topnike.

S Grcima igrali 1998.

Na kraju, Dinamo ima povijest i s Olympiacosom, s kojim se nadmetao u skupini Lige prvaka 1998. godine. Grci su u prvoj utakmici, kada je plave vodio Kranjčar, slavili 2:0, a u maksimirskom uzvratu, na minus 15, bilo je 1:1. Dinamo je tada vodio Velimir Zajec.

Natjecanje u skupinama počinje 15., odnosno 16. rujna, a najintrigantnijom se čini skupina A u kojoj će međusobno igrati četvorica Hrvata: Kovačić i Modrić s Realom protiv Srninoga i Eduardovoga Šahtara.

Messijev gol najljepši

Inače, Dinamo je po vrijednosti igrača tek 27. momčad Lige prvaka. Mamićeve zvijezde ukupno vrijede 52 milijuna eura, a manju vrijednost imaju samo Gent, Malmö, Maccabi, Bate i Astana. Najvrijedniji dinamovci su Arijan Ademi i Alžirac Soudani, procijenjeni su na pet milijuna eura. Najskuplja momčad je Real Madrid, Modrić i društvo vrijede 728 milijuna eura!

Messijev gol protiv Bayerna proglašen je najljepšim u LP prošle sezone, dok je najbolju obranu imao vratar Barce Ter Stegen, protiv Bayerna.

>> Evo s kim Dinamo otvara Ligu prvaka na Maksimiru!

>> Olympiacos u grb Dinama vratio crvenu petokraku

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije