Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
20.03.2015. u 20:50

Sakrio se Dinamov gazda iza nezanimljivog HNL-a koji nema gledanost. A on je dobrim djelom zaslužan za to jer je svojom vladavinom i ustrojem stvorio natjecanje koje nitko ne gleda.

Treba li hrvatskom nogometu regionalna liga? Pitanje koje se opetovano javlja svakih nekoliko godina aktualizirano je idejom predsjednika makedonskog nogometnog saveza. Lige s prostora bivše Jugoslavije su slabašne, klubovi siromašni pa je sve zajedno neprofitabilno. I zbog te nesreće traži se kohabitacija zainteresiranih strana. Makedonci su tu ligu zamislili proširiti i na ovaj dio Europe kako bi izbjegli aureolu jugonostalgičara. No svjesni su da bi stadione punili derbiji klubova iz bivših socijalističkih republika. Naravno, među prvima se kao pobornik ideje pojavio Zdravko Mamić koji ima sređen klub, ali koji je svojim načinom vođenja kluba te svojim višegodišnjim ponašanjem jednostavno klub ukrao narodu. Puk je to prepoznao pa stoga u Maksimir ne dolazi iz protesta.

I onda je logično imati Zvezdu i Partizan, klubove koji bude maštu i zazivaju niske strasti. Sakrio se Dinamov gazda iza nezanimljivog HNL-a koji nema gledanost. A on je dobrim djelom zaslužan za to jer je svojom vladavinom i ustrojem stvorio natjecanje koje nitko ne gleda jer se prvak zna i prije izvlačenja parova uoči početka svake sezone.

Ključno je pitanje uvijek sigurnost. Treba li nam derbi na kojem će duge cijevi biti na ulicama, gdje će Maksimir i Poljud pretvoriti u logore nasilja i manifestaciju nacionalizma. Nesretno je ovo geopolitičko područje, živio sam u vrijeme derbija velike četvorke, gdje sam morao spašavati živu glavu, ali i u HNL-u koji je nezanimljiv, prije svega jer je moralno opljačkan.

Živim ovaj jedan život u uvjerenju da bismo svi bili sretniji da ne živimo u okovima vjere i nacije, podjelama na ultrabogate i sve one koji kopaju po kontejnerima. Tada bi se i nogomet mogao igrati slobodnije, kada bismo mogli pobijediti prošlost.

>>Hoće li na Maksimiru i Poljudu uskoro gostovati Partizan, Zvezda, Panathinaikos?

Komentara 11

PN
premda_nije
21:49 20.03.2015.

Koje novinsko licemjerstvo - jedino što ste radili preko desetljeća jest da ste medijski obezvrjeđivali HNL. Dinamo, Rijeka, pa i Hajduk, odnosno u konačnici cijela HNL uvelike je po kvaliteti i organiziranosti iznad svega u susjednim ligama s kojima bi nam "TREBALO PASATI" da se udružimo????? Prestanite više svakodnevno omalovažavati hrvatski nogomet,počnite pisati afirmativno, pa će biti još više gledatelja, pa i sponzora! Dobro se zna koje su reprezentativne i i gračke zvijezde stasale iz HNL-a, dajkle kvalitete ima na pretek. A vi bi da smanjimo potencijale, pa da dobijemo kao u košarci mogućnost izlaska u Europu jedino preko regionalne lige????? Ne razumijem kako medije nije stid promovirati takve lige i političke projekte!

Avatar alberto_tomba
alberto_tomba
21:41 20.03.2015.

Hrvatski nogomet ne treba regionalnu ligu, Hrvatski nogomet treba kao i još jedno 40 europskih članica UEFA-e pravedniju raspodjelu mjesta u eurokupovima.

DU
Deleted user
22:16 20.03.2015.

Jutros Barić sada Mamić, pa daj se odselite u Bosnu ili srbiju a nas ostavite na miru.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije