Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Formula 1

Lewis Hamilton najbrži u kvalifikacijama uoči VN Kine

Lewis Hamilton
Foto: Reuters/PIXSELL
1/7
08.04.2017.
u 11:20

Britanac je bio najbrži u kvalifikacijama, a do svog 63. 'pole positiona' u karijeri i šestog na stazi u Šangaju stigao je ispred Nijemca Sebastiana Vettela (Ferrari) i svog klupskog kolege Finca Valtterija Bottasa

Mercedesov vozač Lewis Hamilton imat će prvo startno mjesto uoči nedjeljne Velike nagrade Kine, druge utrke Svjetskog prvenstva formule 1.  

Britanac je bio najbrži u kvalifikacijama, a do svog 63. 'pole positiona' u karijeri i šestog na stazi u Šangaju stigao je ispred Nijemca Sebastiana Vettela (Ferrari) i svog klupskog kolege Finca Valtterija Bottasa.

Lewis Hamilton sada ima samo dva manje 'pole positiona' od Ayrtona Senne i pet od Michaela Schumachera, a Mercedes je 75. put osvojio prvo stratno mjesto u 150. nastupu.

Utrka za VN Kine vozi se u nedjelju od 8 sati po srednjoeuropskom vremenu.

Rezultati kvalifikacija:
1. Lewis Hamilton (Mercedes) 1:31.678
2. Sebastian Vettel (Ferrari) +0.186
3. Valtteri Bottas (Mercedes) +0.187
4. Kimi Raikkonen (Ferrari) +0.462
5. Daniel Ricciardo (Red Bull) +1.355
6. Felipe Massa (Williams) +1.829
7. Nico Hulkenberg (Renault) +1.902
8. Sergio Perez (Force India) +2.028

>>Vettel pobijedio na VN Australije ispred Hamiltona i Bottasa

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije