Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Montreal

Hamilton dobio na dar Senninu kacigu: Tresao sam se...

Lewis Hamilton
Foto: Reuters/Pixsell
1/9
11.06.2017.
u 09:26

Po broju najboljih startnim mjesta Britanac se sada izjednačio s legendarnim brazilskim vozačem Ayrtonom Sennom, a do rekorda Michaela Schumachera mora osvojiti još tri 'pole positiona'

Lewis Hamilton bio je najbrži u kvalifikacijama za VN Kanade, sedme utrke Svjetskog prvenstva u formuli 1. Mercedesov je pilot uz novi rekord staze Gilles Villeneuve  65. put osvojio najbolje startno mjesto u utrci.

Upravo na stazi u Montrealu 2007. osvojio je prvi 'pole position' i prvu pobjedu u karijeri. Po broju najboljih startnim mjesta Britanac se sada izjednačio s legendarnim brazilskim vozačem Ayrtonom Sennom, a do rekorda Michaela Schumachera mora osvojiti još tri 'pole positiona'.

Tijekom intervjua na stazi Hamilton je od Sennine obitelji na dar dobio - Ayrtonovu kacigu. Britanski vozač bio je dirnut gestom, te je ostao bez teksta. I tresao se...

- Ayrton je mnogima bio najdraži vozač, pa tako i meni. Bio je vozač koji me inspirirao da budem tu gdje jesam - istaknuo je Lewis Hamilton.

Naravno, zahvalio se Senninoj obitelji.

- Izjednačiti njegov rekord i dobiti ovakav dar najveća je čast i zato veliko, veliko hvala Senninoj obitelji.

Hamiltonu je ovo šesti 'pole position' u karijeri na stazi Gilles Villeneuve.

- Montreal je tijekom godina bio dobar prema meni. U kvalifikacijama sam imao blisku borbu s Ferrarijima koji su ove sezone baš brzi. Pritiskao sam, imao sjajnu potporu i želio sam dobar krug. Uspio sam, krug je bio seksi! - prisnažio je Mercedesov pilot, koji u ukupnom poretku vozača drugoplasirani s 25 bodova manje od Ferrarijeva vozača Sebastiana Vettela (129).

Komentara 2

PA
pavel1001
12:33 11.06.2017.

bahati crnac

KE
kentie
16:38 12.06.2017.

Mene Senna nikad nije impresionirao, a ni oduševljavao i držim da je to najluđi prvak u povijesti F1, najluđi. Koje je on ludorije za života izvodio to nije bila istina. O tom i potom bi imal kaj pripovedati Alan Prost.. Recimo Monaco 1991. vodi u trci 2 i pol kruga pred drugim pazite, dva i pol kruga. Frajer se mogel korakom pješaka voziti do kraja trke i pobediti. Al neš ti vraga iz suvaga: on po plinu, i u zavoju neposredno pred tunel "napiči" se na zadnjeg jadnika, napravi salto mortale u zraku, skrši bolid i čudnim čudom izajde woon neozlijedijen....poludil sam i zaurlao na nebo: ovaj bu horizontalno izašel woon iz formule 1....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije