Naslovnica Sport

Letak me odveo do kajaka

Tek me sada čekaju najteže utrke jer će me svi htjeti pobijediti
26. svibnja 2004. u 00:00 21 prikaza

ZAGREB - Jučer je za svjetske prvake u kajaku na divljim vodama Tomislava Hohnjeca, Tomislava Lepana i Igora Gojića svečano primanje priredio i njihov matični klub Končar. Uz goste iz društveno-političkog i sportskog života, zlatnim kanuistima predani su darovi (usisavači) i novčane nagrade sponzora Končara elektroindustrije d.o.o. Na lijepim riječima i željama predsjednika HKKS-a Marka Ćurkovića te dopredsjednika saveza i potpredsjednika KK Končara Krunoslava Petrovića zahvalio se Tomislav Hohnjec.

- Osvojene medalje nisu samo plod našeg rada. U njih je ugrađen trud svih onih koji su bili uz nas, a to su treneri, klub, HOO, ZŠS i ZKS - kratko je rekao Hohnjec, osvajač dviju zlatnih medalja na SP-u u pojedinačnoj i momčadskoj konkurenciji.

Vremena za slavlje nema, ovaj vikend svjetske prvake čeka novo dokazivanje, dvije utrke Svjetskog kupa na Soči.

- Tek me sada, a i moje kolege, čekaju najteže utrke jer će me svi htjeti pobijediti. No, to prihvaćam kao novi izazov i mogućnost novog dokazivanja - naglašava Hohnjec.

S dvadeset i pet godina najbolji hrvatski kanuist na divljim vodama osvojio je sve što se moglo osvojiti: bio je pobjednik Svjetskog kupa 2000. godine, a sljedeće tri godine doprvak, europski prvak (2001.), svjetski doprvak (2002.) i momčadski svjetski prvak (2000. i 2002.). Sportom kojim je svijet pokorio sasvim se slučajno počeo baviti i to s dvanaest godina. Klupski kolega Lepan u školu je donio letak na kojem je bila obavijest da je KK Končar otvorio školu kajaka i kanua. Tamo su otišli s kolegom Gojićem i sve je počelo...

- Iako sam najbolje rezultate ostvario sa sadašnjim trenerom Tomislavom Crnkovićem, velike zasluge u mom razvoju i radu imaju i treneri Tomislav Krsnik i Dubravko Mataković. Oni su zaslužni za sve što sam postigao - zaključuje Hohnjec.

ATO MARKIN

Grijanje
UŠTEDA
Sezona grijanja nije gotova: Evo kako uštedjeti

A1 izdvaja za Vas