LIGA PRVAKA

Leipzig provocirao Haalanda uz sliku s Gvardiolom pa požalio: Objava ga dodatno motivirala

Champions League - Round of 16 - Second Leg - Manchester City v RB Leipzig
Foto: Jason Cairnduff/REUTERS
1/3
15.03.2023.
u 10:18

Domišljatim opisom izazvali su Norvežanina, koji je sinoć pokazao svu raskoš svog talenta. City je zabio sedam, a Erling Haaland pet pogodaka...

RB Leipzig u prvom je susretu osmine finala protiv Manchester Cityja remizirao 1:1, a pogodak za domaćine postigao je Joško Gvardiol. Nadali su se stoga da dobru utakmicu mogu odigrati i na Etihadu, usprkos tome što je domaćin veliki favorit. Međutim, doživjeli su debakl, momčad Pepa Guardiole slavila je s uvjerljivih 7:0 te ih izbacila iz natjecanja. Zvijezda večeri bio je norveški napadač Erling Haaland koji je postigao pet pogodaka. 

Za goste je cijelu utakmicu odigrao hrvatski reprezentativac koji kao ni bilo tko drugi u njegovoj momčadi sinoć nije mogao zaustaviti Haalanda i društvo. Dodatan motiv prvom imenu Građana možda je bila i nedavna objava Leipziga na društvenim mrežama. Naime, klub je nakon remija u srazu u Njemačkoj objavio sliku Gvardiola i Haalanda, uz zanimljiv i pomalo provokativan opis.

- Jedan od najboljih mladih igrača Europe. I Erling Haaland (kraj njega, op. a.) - napisali su.

U konačnici su, dakle, izvukli deblji kraj. Sjajnom predstavom City je izjednačio svoju rekordnu pobjedu u europskim natjecanjima. Prije četiri godine je s identičnih 7:0 pobijedio Schalke. Gvardiol je, nažalost, zaradio slabu ocjenu za nastup, Sofascore mu je dao 5.5.

- Joško Gvardiol protiv Manchester Cityja nije napravio nijedan start ili oduzimanje lopte. Nije to bio najbolji 'intervju' pred potencijalnim budućim poslodavcima - piše portal Squawka. 

Podsjećamo, vatrenog se u posljednje vrijeme, uz mnoge druge klubove, povezuje upravo s Manchester Cityjem, s obzirom na to da je Pep Guardiola njegov veliki obožavatelj. No, neće mu biti lako, jer Gvardiola žele Chelsea, Tottenham, Liverpool... Spominjali su se, k tome, Barcelona i Real Madrid. Istaknuo je žaljenje zbog neodlaska na Stamford Bridge.

- Bio sam jako zbunjen. Mjesec dana prije početka prijelaznog roka bio sam na razgovoru kod sportskog direktora. Rekao mi je: 'Joško, nećemo te prodati, trebamo te.' To mi je bilo u redu, nisam imao ništa protiv ostanka u Leipzigu. Međutim, dva dana prije kraja prijelaznog roka nazvao me agent i rekao da je Chelsea poslao ponudu za mene. Naravno da me to jako obradovalo, ali Leipzig je odgovorio da me neće prodati. Nije mi to bilo drago jer sam želio otići u jedan od najvećih klubova i bio sam nesretan takvom odlukom Leipziga, ali morao sam ostati - rekao je za Times naš reprezentativac. 

Njemački novinar Christian Falk nedavno je javio da se dogodio preokret te da Gvardiol iz kluba želi otići ovog ljeta, odnosno prije srpnja 2024., kada će mu se aktivirati otkupna klauzula od 112 milijuna eura. Prema Transfermarktu vrijedi 75 milijuna eura. 

 

Komentara 6

T2
Tomo_20
16:17 15.03.2023.

Nije bas ni za jedan kriv tko se razumije u nogomet!!

T2
Tomo_20
16:15 15.03.2023.

Pa nije on sam igrao protiv citiya smiri te zivce neznalice!!!!

BE
Berri
15:04 15.03.2023.

A šta briga Joška, da li je kriv za tri, pet ili sedam golova. Parica uredno stiže, ide i kamata. Eden Hazard uopće ne igra, ali odrađuje svoj posao ma treninzima i svi sretni i zadovoljni.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije