Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
I uzorak 'B' pozitivan

Legendi UFC-a prijeti četiri godine suspenzije!

Jon Jones
Facebook
13.09.2017.
u 18:08

Uzorak B gospodina Jonesa je potvrdio sve ono što je pokazao i uzorak A, stoji u priopćenju USADA-e.

Jon Jones je i službeno pao na doping testu nakon što je uzorak “B”, koji je uzet istog dana kao i prvotni pozitivni uzorak “A”, stigao s testiranja. Jeff Novitzky, UFC-ov potpredsjednik za zdravlje sportaša, je potvrdio da je Jones pao i kod testiranja drugog uzorka. Vijest je prvi otkrio ugledni ESPN.

“Uzorak B gospodina Jonesa je potvrdio sve ono što je pokazao i uzorak A”, stoji u naknadnom priopćenju USADA-e te je dodano:

“Bitno je, kao što je i ranije navedeno, da se procedura nastavi do kraja prije nego što se izvuku bilo kakvi zaključci u ovom slučaju.”

S pozitivnim uzorkom B, Jones će sada krenuti s pravnim procesom koji vodi USADA, UFC-ov partner za borbu protiv dopinga. Nejasno je koliko će to točno trajati. Prvo saslušanje u ovom slučaju je zakazano za 17. listopad, a dogodit će se u Los Angelesu ispred Atletske Komisije Kalifornije, piše Fight Site.

Prema važećem pravilniku, Jonesu kao ponavljaču, prijeti čak četiri godine suspenzije. U posljednjem padu na doping testu je bio pozitivan na Letrozol, a suspendiran je na godinu dana. Sada je pao na oralni steroid Turinabol.

Iako je prošao nekoliko testova uoči meča s Cormierom na UFC-u 214, doduše za koje su uzeti uzorci krvi, Jones je pao na testu samo dan prije nastupa 29. srpnja. Tada je testiran njegov uzorak mokraće te je Jones bio pozitivan. Kasnije je otkriveno da se Turinabol niti ne može otkriti testiranjem krvnog uzorka, nego samo uzorka urina.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije