Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JEDAN OD NAJVEĆIH

Legendarni Srbin: Nije pošteno da prisvajamo medalje bivše Jugoslavije, zajedno smo ih osvajali

Svetislav Pešić
DPA/Pixsell
05.10.2021.
u 09:43

– Pa naravno da nije. Sigurno da nije. Zajedno smo ih osvajali – odgovara Svetislav Pešić na pitanje je li pošteno da Srbija prisvaja sve medalje koje je osvojila bivša država

Svetislav Pešić (72), jedan od najuspješnijih europskih trenera svih vremena, nedavno je preuzeo vođenje reprezentacije Srbije.

Pešić je kao izbornik reprezentacije Srbije i Crne Gore (tada se još zvala Jugoslavija) 2001. godine osvojio Eurobasket, a godinu kasnije i svjetsko zlato.

– Aleksandar Đorđević je napravio fantastičan posao. Možeš gledati ovako ili onako, ali osvojiti srebrne medalje na tri prvenstva na kojima je sudjelovao, pa i to Svjetsko prvenstvo... To je za poštovanje. Drugo, smanjili smo se, nije sada cijela Jugoslavija već Srbija – rekao je Pešić za Mozzartsport.

A na pitanje je li onda pošteno da Srbija prisvaja sve medalje koje je osvojila bivša država, Pešić je odgovorio:

– Pa naravno da nije. Sigurno da nije. Zajedno smo ih osvajali.

Zatim je naglasio:

– Utjecaj trenera iz Srbije je uvijek bio najveći. Taj Ranko Žeravica je bio trener kada smo osvojili prvu zlatnu medalju na Svjetskom prvenstvu i jedina olimpijska zlatna medalja pod njegovim je vodstvom. A trener je s prostora Srbije. To moramo priznati, bez ikakvog umanjivanja vrijednosti trenera u Hrvatskoj, Bosni, Makedoniji ili Crnoj Gori, ipak su tvorci jugoslovenske metodike trenera i selekcije, jedinstvene u svijetu, bili profesor Aca Nikolić i Ranko. I svi ostali koji su dolazili, vrhunski treneri poput Mirka Novosela, Skansija su proizvod toga...

>> Pogledajte i konferenciju za medije Ivana Bebeka

Ključne riječi

Komentara 26

Avatar Númenor
Númenor
11:10 05.10.2021.

Konačno neki pametan i razuman čovjek od tamo.

Avatar Apsalar
Apsalar
11:05 05.10.2021.

Prisvajate jezik, teritorij, znanstvenike... pa što ne bi medalje?!

Avatar TvojUjko
TvojUjko
10:18 05.10.2021.

Servija prisvaja sve sto nije njihovo, to im je najslade, vise vole tuđi teritorij nego svoj.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije