Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'ČASTAN OPROŠTAJ'

Legendarni Mlinka našao problem u uzvratu: Evo što je prelomilo utakmicu

Zagreb: Dinamo osnovao humanitarnu zakladu “Nema predaje”
Marko Prpic/PIXSELL
16.04.2021.
u 13:00

Vjerojatno je taktika bila da se u drugo poluvrijeme uđe s neriješenim rezultatom. No, na terenu se odvijaju neke druge okolnosti. U ovakvim utakmicama moraš biti sto posto unutra - kaže Mlinarić

Čekali smo da Dinamo proigra. Kada se činilo da je prošla opasnost i tih prvih pola sata igre u kojih je momčad Damira Krznara pomazila i sreća, svi snovi modre momčadi raspali su se u samo sedam minuta. Pamtit ćemo tek šesti pogodak Mislava Oršića u 12. europskoj utakmici ove sezone.

Psihološki problem

- Kada sve zbrojimo, Dinamo je odigrao izvanrednu europsku sezonu. Nemaju za čim žaliti. Svaka čast dečkima. Treba čestitati ovim dečkima i stručnom stožeru na onome što su napravili. Bio je to častan oproštaj od Europe. Dinamo je, do tog prvog primljenog pogotka, jako dobro stajao u defenzivnom bloku. No, na ovoj razini ne smije se tako griješiti, kao kod prvog pogotka. Momčadi Villarrealove kvalitete takve stvari kažnjavaju. Dinamu je trebala još jedna večer bez pogreške, kao ona protiv Tottenhama. Da bi parirali jačim europskim momčadima, koncentracija mora biti stalna. Ozbiljno je Villarreal shvatio Dinamo, posebno nakon što su modri izbacili Tottenham - istaknuo je Marko Mlinarić.

Puno će se ovih dana pričati o 34. minuti i zaleđu poništenom nakon intervencije ekipe iz VAR sobe.

- Po meni je to nevažan detalj. Suci su tako procijenili i to je gotova stvar. Drugi je problem što se neke stvari moraju dogovoriti na razini Uefe, odnosno Fife. Pa vi nemate VAR u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, to je, u najmanju ruku, vrlo čudno.

Opet je ključnu ulogu odigrao taj psihološki pritisak važnosti utakmice.

- Naravno da je odigrao. Ali Villarreal je momčad koja godinama igra zajedno i koja ima mogućnost bilo kojeg igrača zamijeniti boljim. Godinama su u vrhu španjolskog nogometa, uvijek u zoni Lige prvaka. Uigrana je to momčad koja zna što hoće. Premda, vidjeli ste da i oni imaju problem kada ih se stisne visoko. No, za nekakav kontinuirani pritisak, morate imati igrače takvog profila. Dinamo je napravio nekoliko pogrešaka i oni su to znali kazniti.

Kao da Dinamo nije imao jasan mehanizam igre veći dio utakmice?

- Do primljenog gola, meni je to dobro izgledalo. Vjerojatno je taktika bila da se u drugo poluvrijeme uđe s neriješenim rezultatom. No, na terenu se odvijaju neke druge okolnosti. U ovakvim utakmicama moraš biti sto posto unutra - kaže Mlinarić.

Ne pašu nam ‘španeri’

Kao da našim momčadima, gledajući kroz povijest, nikako ne odgovaraju ‘španerske’ momčadi.

- Pa da. No, suvišno je pričati o takvim stvarima. Treba uzeti u obzir budžete takvih momčadi, mogućnosti kupovine, kvalitetu lige... Dinamo već na jesen možda ostane bez Majera i Gvardiola. To su naši najtalentiraniji igrači. Kako ćete vi to nadoknaditi. Moramo biti sretni što je Dinamo došao na ovu razinu. Pa, pogledajte druge, bogatije, klubove istočne Europe. Teško je dobiti kvalitetnog igrača. Velika riba jede malu ribu. To vam je ta igra transfera i tokova novca. To je diskriminacija, ako baš hoćete. Gdje je tu jednakost!? - pita se Mlinarić.

Je li možda trebalo probati izaći naprijed s više agresije i ritma?

- Očito je plan igre bio drugačiji. Da bi Dinamo pobijedio boljeg od sebe, ne smije se puno griješiti. Također, moraš imati momčad na okupu nekoliko godina i petnaest vrhunskih igrača. Jedino da se rodi vrhunska generacija koju ćeš zadržati ali manji i siromašniji klubovi žive od toga, zar ne? Dinamo se mora skoncentrirati na prvenstvo, jer Osijek prijeti. I dogodine pokušati izboriti Ligu prvaka - zaključio je legendarni Mlinka.

Ključne riječi

Komentara 1

KE
kentie
21:03 16.04.2021.

Igrali su k'o male curice, najgora kamilica koja se može zamisliti, pa za koji kaktus oni primaju onolike plaćetine....imaju sreće da Zdravko nije ovdje fizički prisutan...inače bi uletio u svlačionicu i šamarao sve redom...Krznar pa ti si bilmez na kvadrat, pa što si ti naučio u profesiji trenera, pojma o pojmu nemaš. i onda nakon onog paceraja Theofila u Maksimiru, ponovo ga staviš u ekipu. Ajmo ovako: vezisti koji na sredini terena nisu u stanju oteti loptu protivniku , ne mogu igrati u prvoj momčadi. Nek se pikulaju sa klincima u Maksimirskoj šumi, tamo im je mjesto...Krznar bezveznjak, bunkerira igru i čeka Godota,... ahahahahahahahahhaahhahahahaha......Krznar da sam ja direktor kluba momentalni otkaz bi dobio, momentalni....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije