Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
''SAMO?!''

Iznenadit će vas koliko je Dinamo zaradio od Europe: Manje nego prošle sezone!

Uzvratna utakmica osmine finala Europske nogometne lige: GNK Dinamo Zagreb -  Tottenham Hotspur
Goran Stanzl/PIXSELL
16.04.2021.
u 10:20

Nije sitan novac, ali je zanimljivo istaknuti da je prošle sezone nakon ispadanja u grupnoj fazi Lige prvaka zaradio čak 30 milijuna eura

Ma što ih briga, milijuni stižu u blagajnu!, čuje se po navijačkim krugovima često kada se spominje Dinamov put u Europi. Istina, milijuni stižu, ali koliko? 

POGLEDAJTE VIDEO: Krznar prije uzvrata

Kako je radost Dinamovih navijača trajala sve do sredine travnja ove sezone, kalendarski su momci u plavom stvarno dosegnuli proljeće, više se na tu riječ u novinskim naslovima nisu stavljali navodnici, čovjek bi očekivao i da su u blagajnu Maksimirske 128 stigli basnoslovni iznosi. I jesu – i nisu. 

Naime, Dinamo je ove sezone inkasirao više nego dvostruko manje od prošlosezonskog puta po Europi. Prolazak pretkola im je donio 3.2 milijuna eura, rezultati u Europi u prošlom desetljeću donijeli su još 2.4, svaki bod (a skupili su ih 14) u grupi nosio je 190 tisuća eura (2.6 milijuna ukupno), za osvajanje skupine kapnuo je još 'milijunčić', a za plasman u nokaut-fazu još pola milijuna ''za sladoled''. 

Znamo, tu nije bio kraj Dinamovu putu pa ni priljevu novca. Izbacivanje Krasnodara u šesnaestini finala donijelo je plavima još 1.1 milijun eura (Spasiba!), a nakon što je Mourinho zapljeskao u svlačionicama Maksimira, plava blagajna postala je punija za još milijun i pol eura. 

Dakle, samo sposobnošću igrača i stručnog stožera Dinamo je donio 12 milijuna eura u ovoj sezoni u svoju blagajnu, a u to ne brojimo marketinške i slične dodatke. 

Nije sitan novac, ali je zanimljivo usporediti da je prošle sezone nakon ispadanja u grupnoj fazi Lige prvaka (skupina C: Manchester City, Atalanta, Šahtar) plavi klub zaradio čak 30 milijuna eura. 

Ključne riječi

Komentara 1

RO
roland
10:25 16.04.2021.

Slijedeće 3 utakmice su ključne! Osijek igra s Hajdukom i Rijekom u gostima, i Dinamom doma! Suspendirani su suci Krušlin i Vekić, tako od od njih Osijek sigurno neće imati pomoći, a na Dinamu je da iz tri slijedeća susreta uzme 9 bodova.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije