Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EMOTIVNI TRENUTAK

Legenda Dinama snimila u Zagrebu posebnu fotografiju. 'Prvi auto bio nam je žuti golf, a Cico gdje smo sad'

04.03.2023.
u 16:30

- Cici i meni je pomogao jedan lik iz Sarajeva. Prišparali smo par plaća i dobili jednu od najvećih privilegija igrača Dinama tada - kupiti žuti golf svojim novcima preko reda.

- Cijeli život smo igrali skupa. Sjećat ću ga se, prije svega, kao čovjeka. Sve drugo mi je sad manje važno.

Tim riječima na telefon se među prvima javio Velimir Zajec zvali su ga i drugi već, kao i Mlinku, obiteljskog odvjetnika Kranjčarevih Emila Žgura i druge koji su Cici bili najbliži, s kojima je bio najprisniji za života i u svojoj nogometnoj karijeri. Gotovo da je nemoguće u glavu zamisliti sliku Ćirinog Dinama na kojoj je Zajec, a da na njoj nema Cice Kranjčara. Zato se Ćiri Blaževiću gotovo raspao glas dok je govorio na Cicinoj komemoraciji, nabrajajući tko je još sve ostao.

I zato je Zajecu bilo posebno vidjeti jednu sliku zagrebačkog izloga u kojem je hrpa Dinamove povijesti koju je i on pisao. I podijelio ju je legendarni Zeko na svom Facebooku, gdje je posebno aktivan otkako je izdana njegova autobiografija. Sada uz nju u knjižarama stoji i knjiga "Cico – tak imam te rad", inspirativna priča o Cici i Večernjakova knjiga godine o kojoj se proteklih dana piše, raspravlja i govori. 

A Velimir Zajec na svom je Facebooku napisao emotivnu objavu, vrativši i navijače Dinama u neka prošla, po mnogočemu čarobna vremena Zagreba i Dinama. 

'Prvi automobil bio nam je žuti golf. Sjetit će se starijih tih modela, kao i onih boja trule višnje. Bili su jako popularni i teško se dolazilo do njih. Kako bi ih kupili preko reda, Cici i meni je pomogao jedan lik iz Sarajeva. Prišparali smo par plaća i dobili jednu od najvećih privilegija igrača Dinama tada - kupiti auto svojim novcima preko reda.

Nema trofeja koji poslije nismo zajedno osvojili u omladinskim natjecanjima (tri naslova juniorskih prvaka, juniorski kup), a potom i u seniorima. Postali smo i kumovi.

Sada imamo trofej u izlogu zagrebačkih knjižnica. Tko bi rekao tada kad smo išli u  te prve vožnje s tim žutim Golfom.

Cico 💙'

Nova Večernjakova knjiga, obogaćena desecima fotografija iz arhive obitelji Kranjčar, Večernjeg lista i Pixsella, u prodaji je od 1. ožujka na kioscima, a od 2. ožujka u svim knjižarama. 

> Feljtone i eseje koje su o Cici napisali neki od velikana hrvatskog nogometa ekskluzivno možete čitati u Premiumu Večerenjeg lista. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije