Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PAUL MERSON

Legenda Arsenala izgubila bogatstvo: 'Bio sam bolestan od kocke i kokaina, htio sam se ubiti'

24.03.2023.
u 19:59

U karijeri je zabio preko 120 pogodaka na klupskom nivou, a osim topnika igrao je za Aston Villu, Portsmouth i Middlesbrough.

Paul Merson, bivši engleski reprezentativac koji za Arsenal ima više od 320 nastupa, a za Gordi Albion 21 utakmicu, na kocki je izgubio cijelo bogatstvo koje je zaradio tijekom dugogodišnje karijere. Merson je prošle godine o ovoj temi govorio za engleske medije i rekao da ne može vjerovati da je zbog ovisnosti o kocki ostao bez čak sedam milijuna funti. I dok je pobijedio ovisnost o alkoholu, ovisnost o kockanju zahtijeva stalnu borbu svakog dana.

- Tužno je što se dogodilo, ali bio sam bolestan i to je stvar koju sam shvatio. Ja sam bolesna osoba koja pokušava ozdraviti. Nisam loša osoba ili slaba osoba koja griješi svaki dan u životu, bio sam bolesna osoba koja je morala vrlo brzo ozdraviti.

Merson se rasplakao kada je voditeljica u studiju čitala odlomak iz njegove knjige Hooked (Navučen). Ispričao je da je zbog kockanja ostao bez pologa koji je uštedio kako bi njegova obitelj kupila novu kuću.

- Pomislio sam da se želim ubiti. Kako sam to mogao učiniti? Kako sam se mogao kladiti u ušteđevinu? Sljedećih sedam dana samo sam sjedio na kauču, gledao djecu, mislio o tome kako sam ih iznevjerio.

Merson je izgubio je kuće, automobile, novac za mirovinu i propadali su mu brakovi.

- Bio sam ovisan o alkoholu i kokainu, ali najgori porok je kockanje. S tim i danas imam problema. Kockanje stalno leži u tebi i zove te. Strašno je što znaš da postoji samo jedan ishod, ali ne možeš prestati - izjavio je 55-godišnjak.

Sada financije u kući vodi njegova supruga koja mu je blokirala mobitel kako više ne bi mogao kockati, a novac mu daje za osnovne životne potrepštine. Jedno vrijeme radio je stručni komentator u sportskom programu BBC-a, a sada se nalazi na televizijskoj postaji Sky Sportsa.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije