Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mesut Özil

Heroj Nijemaca postao je dobar prijatelj turskog predsjednika. Velika karijera više nije bila ista

Mesut Ozil
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
1/7
Autori: Vecernji.hr, Hina
22.03.2023.
u 16:20

Özil je danas odlučio reći zbogom profesionalnom igranju nogometa. Bio je jedan od glavnih igrača Elfa na putu do svjetskog zlata 2014. godine.

Bivši njemački reprezentativac, svjetski prvak iz 2014., Mesut Özil, igrač turskog kluba Basaksehir, u srijedu je najavio povlačenje u mirovinu u dobi od 34 godine. Nekadašnji igrač Real Madrida i Arsenala bio je ključni član njemačke reprezentacije koja je osvojia Svjetsko prvenstvo u Brazilu 2014. godine.

Povukao se iz momčadi 2018. usred političke rasprave u Njemačkoj o priljevu migranata i nakon oštre reakcije zbog fotografije snimljene s turskim predsjednikom Tayyipom Erdoganom, rekavši da se suočio s "rasizmom i nepoštovanjem" zbog svog turskog podrijetla. Erdogan mu je kasnije bio kum na svadbi. 

Foto: Pixsell/Reuters

Özil (34) karijeru je započeo u Schalkeu, da bi ga početkom 2008. za pet milijuna eura kupio Werder Bremen. Ondje se isprofilirao u sjajnog veznjaka pa u ljeto 2010. potpisao za jednog od najvećih klubova svijeta, madridski Real. Najduže se, pak, zadržao u Arsenalu, gdje ga je zadnjeg dana prijelaznog roka 2013. doveo legendarni Arsene Wenger

U dresu Topnika prema Transfermarktu je odigrao 254 službenih utakmica i zabio 44 pogotka, uz 79 asistencija. Nakon epizode u Fenerbahčeu, ljetos je pojačao Basaksehir. 

Što se reprezentacije tiče, za Njemačku je upisao 92 nastupa i postigao 23 zgoditka. 

"Imao sam privilegiju biti profesionalni nogometaš već gotovo 17 godina i osjećam se nevjerojatno zahvalnim na prilici", napisao je Ozil na Instagramu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije