Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Festival košarke

Led je probijen: Aco Petrović pobjedom započeo nastup na SP-u

Košarkaška reprezentacija Brazila
Foto: Reuters/Pixsell
1/3
01.09.2019.
u 12:54

Brazil je ključnu prednost u dvoboju s Novim Zelandom stvorio u posljednjih pet i pol minuta treće četvrtine

Australija je zahvaljujući odlično odigranoj posljednjoj četvrtini slomila otpor Kanade i slavila sa 108:92 u prvoj utakmici skupine H na Svjetskom prvenstvu košarkaša u Kini.

Pobjedom 102:94 nad Novim Zelandom natjecanje je započela i reprezentacija Brazila, momčad koju vodi Aleksandar Petrović.

Australija je na poluvremenu vodila 52:40, ali su Kanađani u trećoj četvrtini ubacili čak 37 koševa (37:24) i s košem viška ušli u posljednju četvrtinu.

Predvođena razigranim Matthewom Dellavedovom, Australija je u posljednjih deset minuta ubacila 32, a primila samo 15 koševa te tako stigla do uvjerljive pobjede.

Dellavedova je postigao 24 koša (trice 6/10) uz pet asistencija. Joe Ingles je uz 13 koševa imao 10 asista, a australski centar hrvatskog podrijetla Andrew Bogut je završio dvoboj sa 12 koševa i devet skokova.

Strijelce Kanade predvodili su Khem Birch sa 18, Corey Joseph sa 16 i Kevin Pangos sa 14 poena.

Brazil je ključnu prednost u dvoboju s Novim Zelandom stvorio u posljednjih pet i pol minuta treće četvrtine, u kojima je momčad Aleksandra Petrovića nadigrala suparnika sa 28:6 i u zadnju četvrtinu donijela prednost od 16 koševa.

Leandro Barbosa je sa 22 koša bio prvi strijelac Brazila. Rafa Luz je ubacio 15, a Alex Garcia 14 poena. Novozelanđane je sa 19 koševa predvodio Corey Webster. Isaac Fotu je postigao 17, a Shea Ili 16 poena.

U Šangaju je Turska očekivano uvjerljivo svladala Japan sa 86:67, a od 14:30 sati po srednjoeuropskom vremenu prvi nastup u ovoj skupini imat će reprezentacija SAD-a. Branitelji naslova pod vodstvom novog izbornika Gregga Popovicha nastup na SP-u otvaraju protiv Češke.

Najuzbudljiviju završnicu odigrali su Dominikanska Republika i Jordan. Jordanci su nadoknadili zaostatak od 16 koševa iz 27. minute, ali su izgubljenim loptama u završne dvije minute propustili priliku za pobjedu. Dominikanci su na kraju slavili sa 80:76. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije