Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 112
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Transparent na derbiju

Boysi izvjesili podrugljivu poruku u Splitu, ali Dinamo ovo može samo sanjati

Hajduk - Dinamo
Foto: Ivo Čagalj/Pixsell
1/6
01.09.2019.
u 10:55

Hajduk i takav, ranjiv i bez velikih majstora, kod kuće u prosjeku ove sezone u Hrvatskoj ligi ima prosjek od čak 16.713 gledatelja.

Derbi iz svečane lože Poljuda gledao je izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić zajedno sa svojim skautima Ognjenom Vukojevićem i Nikolom Jerkanom. Dvojica hajdukovaca i jedan dinamovac ruku pod ruku. Ako već na travnjaku njihovi izabranici za nadolazeće kvalifikacijske oglede sa Slovačkom i Azerbajdžanom, dinamovci Livaković, Petković i Oršić, nisu iskazali vrhunsku formu, izbornikovi poljudski dojmovi ne moraju nužno biti loši.

Naime, derbi je na Poljudu gledalo čak 29.359 gledatelja, što je impresivna brojka, kakvu i zaslužuju naša dva najjača kluba. Pa ako će se kvalifikacijska utakmica Hrvatska – Mađarska u listopadu igrati u ovakvom ambijentu na Poljudu, vatreni će sigurno imati jak vjetar u leđa.

Nešto što hrvatska reprezentacija na ovome stadionu nije osjetila još od 2011. godine, kada je tadašnja Bilićeva selekcija na Poljudu iščupala pobjedu nad Gruzijom.

Pa ipak, unatoč spektaklu i čudesnome ozračju na tribinama, ni ova uzbudljiva predstava nije protekla bez bakljade i zaglušujućih topovskih udara s Torcidinoga sjevera. Od tog dijela koreografije Hajduk nije imao baš nikakve koristi, dapače, vjerojatno će opet biti kažnjen.

No, na to je ionako već naviknut, a ionako mu je Dinamo osigurao tri milijuna kuna.

Nadolazeći susret Hrvatske i Mađarske na svoj su podrugljiv način najavili i Bad Blue Boysi koji su na Poljudu istaknuli transparent: ‘Gzira vam je uzela Europu ovoga ljeta, al’ vam uskoro dolaze viceprvaci svijeta’.

Hajduk doista ovoga ljeta nije imao Europu, što je bio neoprostiv gaf, jer sjećanje na maltešku Gziru još uvijek je i te kako živo, ali Hajduk i takav, ranjiv i bez velikih majstora, kod kuće u prosjeku ove sezone u Hrvatskoj ligi ima prosjek od čak 16.713 gledatelja.

Na utakmicama protiv Istre, Lokomotive, Gorice i Dinama. To je brojka koju sudionik Lige prvaka u Maksimiru u utakmicama Hrvatske lige može samo sanjati. A Bjeličina momčad svojim pristupom i rezultatima ipak zaslužuje puno više.

Poraz od Hajduka, koliko god bio šokantan, za Dinamo ne mora nužno biti poguban i teško može poremetiti Bjeličin marš prema naslovu prvaka, ali ipak je upozoravajući.

Dinamo s Danijem Olmom (i njegovim bratom Carlosom također) i bez njega nije ista momčad i njegov eventualni odlazak ovoga ljeta bio bi nenadoknadiv gubitak. Ne u kontekstu pohoda na naslov prvaka, nego na ambicije plavih u Ligi prvaka.

Oni bez španjolskog čarobnjaka tamo nemaju što tražiti...

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije