Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EUROPSKI NOGOMET

Lazio ispustio dva gola prednosti, nastupili Bašić i Pjaca

italian soccer Serie A match - SS Lazio vs AC Monza
marco iacobucci / ipa-agency.net
08.01.2023.
u 19:51

Bio je ovo prvi bod Lazija nakon dva uzastopna porza, dok je Empoli drugi susret u nizu remizirao.

U susretu 17. kola talijanskog nogometnog prvenstva Lazio i Empoli su na Olimpicu odigrali 2-2 nakon što su gosti u posljednjih osam minuta zabili dva gola. Domaćin je poveo već u drugoj minuti golom Felipea Andersona, a u 54. je Mattia Zaccagni zabio za 2-0. U 63. minuti "nebesko-plavi" su bili blizu trećeg gola, pucao je Sergej Milinković-Savić, no Guglielmo Vicario je sjajno reagirao odbivši loptu u vratnicu.

U 84. minuti Francesco Caputo je smanjio vrativši nadu gostima, a u četvrtoj minuti nadoknade je Razvan Marin sjajnim udarcem s ruba kaznenog prostora donio gostima bod. Hrvatski nogometaš Toma Bašić je za Lazio igrao od 87. minute, dok je Marko Pjaca u dresu Empolija zaigrao od 68. minute.

Bio je ovo prvi bod Lazija nakon dva uzastopna porza, dok je Empoli drugi susret u nizu remizirao.

Bez pobjednika, ali i golova je završio susret između Spezije i Leccea. Kristijan Bistrović je za goste igrao od 66. minute.

Španjolska: Rayo Vallecano - Betis 1-2

Nogometaši Betisa prekinuli su niz od tri utakmice bez pobjede u španjolskoj LaLigi svladavši u nedjelju Rayo Vallecano sa 2-1 (2-1) na gostovanju u Madridu.

Betis je do vodstva stigao u 7. minuti, kad se lopta odbila od domaćeg braniča Balliua i završila u mreži. Camello je u 20. minuti postigao izjednačujući pogodak za Rayo Vallecano, ali je u 40. minuti Luiz Henrique ponovno goste iz Seville doveo u vodstvo.

Domaćoj momčadi je na intervenciju VAR-a poništen pogodak u 63. minuti, koji je postigao Palazon, a razlog je bilo zaleđe u kojem se našao jedan od Palazonovih suigrača koji je sudjelovao u akciji koja je prethodila pogotku. Tako je Rayo Vallecano prekinuo niz od sedam utakmica bez prvenstvenog poraza.

Betis je sa 28 bodova privremeno zasjeo na četvrto mjesto, dok je Rayo Vallecano sa 23 boda ostao na osmoj poziciji.

U prvoj utakmici nedjeljnog programa Real Socidead je slavio sa 2-0 (0-0) na gostovanju kod Almerije i učvrstio se na trećem mjestu. Gosti su do pobjede stigli na početku drugog poluvremena kad su Silva (47) i Sorloth (52) pogađali mrežu domaće momčadi.

Real Sociedad je sa 32 boda na trećem mjestu, iza Barcelone i Real Madrida koji imaju po 38 bodova, ali Katalonci tek moraju odigrati derbi 16. kola, na gostovanju kod Atletico Madrida, koji je na rasporedu od 21 sat.

Gostujuća pobjeda Rangersa, nastupili Barišić i Čolak

U posljednjem susretu 21. kola škotskog nogometnog prvenstva Rangers je na gostovanju pobijedio Dundee United sa 2-0 smanjivši zaostatak za vodećim Celticom na devet bodova.

Gosti su pobjedu osigurali u razmaku od 54. do 57. minute postigavši oba pogotka.

Kod prvog gola u akciji je sudjelovao hrvatski reprezentativac Borna Barišić koji je uposlio Ryana Jacka, a ovaj odmah produžio do Juniora Sakale koji je zbio za vodstvo gostiju. Samo tri minute kasnije Malik Tillman je pogodio za 2-0.

Barišić je za Rangers igrao do 90. minute kada je zamijenjen, dok je Antonio Čolak igrao prvo poluvrijeme, a u nastavku je umjesto njega ušao Alfredo Morelos.

U nedjelju je odigran i susret između Motherwella i Hibernian, a gosti su slavili sa 3-2.

Junak susreta bio je gostujući napadač Kevin Nisbet koji je zabio tri gola (16, 52, 74), dok su za domaći sastav strijelci bili Stuart McKinstry (59) i Ross Tierney (90+1).

Za Hibernian je od 73. minute igrao hrvatski nogometaš Marijan Čabraja.

Na ljestvici vodi Celtic sa 58 bodova, Rangers ima 49, a treći je Hearts sa 32 boda. Slijede Aberdeen (29), Livingston (28)... Hibernian je sedmi sa 26 bodova.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije