Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dvoranski atletski EP

Laura Muir ponovno dvostruka zlatna, Lewandowski brži od Ingebrigtsena

Laura Muir
Foto: Reuters/Pixsell
04.03.2019.
u 00:17

Hrvatska atletičarka Andrea Ivančević zauzela je sedmo mjesto u finalu utrke na 60 metara s preponama s vremenom 8.14 sekundi

Britanska atletičarka Laura Muir osvajanjem naslova europske prvakinje na 1500 metara posljednjeg dana EP-a u dvoranskoj atletici u Glasgowu uspjela je ponoviti uspjeh otprije dvije godine kada je u Beogradu bila zlatna na 3000m i 1500m.

Muir je zlato na 3000m obranila u petak, da bi u nedjelju pred domaćim navijačima bila uvjerljiva i na dvostruko kraćoj dionici prošavši ciljem sa 3.38 sekundi prednosti ispred druge Poljakinje Sofije Ennaoui, dok je broncu osvojila Irkinja Ciara Mageean.  

U konkurenciji atletičara na 1500m Poljak Marcin Lewandowski je također obranio naslov otprije dvije godine, on je uspio za 38 stotinki pobijediti 19-godišnjeg Norvežanina Jakoba Ingebrigtsena, koji je u subotu osvojio zlato na 3000m.

Hrvatska atletičarka Andrea Ivančević zauzela je sedmo mjesto u finalu utrke na 60 metara s preponama s vremenom 8.14 sekundi. Zlatnu medalju osvojila je Nizozemka Nadine Visser s najboljim rezultatom sezone u Europi od 7.87 sekundi, srebro je sa 7.97 osvojila braniteljica naslova Njemica Cindy Roleder, dok je Bjeloruskinja Elvira Herman stigla do bronce sa 8.00.

Ivančević je u finalu u Glasgowu ostvarila svoj najslabiji rezultat natjecanja, u subotnjim je kvalifikacijama trčala 8.10, a u nedjelju ujutro je u polufinalu ostvarila vrijeme od 8.07 sekundi. 

U finalu je nastupilo samo sedam atletičarki jer je najbolja iz polufinala Mađarica Luca Kozak odustala zbog ozljede.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije