Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 113
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Inter

Laljak: Moramo hitno naći novac za novi početak

U 34. kolu HT Prve lige sastali se Inter Zaprešić i Rijeka
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
1/4
13.07.2020.
u 21:00

– Nema panike, nema drame. Ispali smo iz lige još prije mjesec dana. Dakle, odavno smo se pomirili da ćemo sljedeće sezone igrati u Drugoj ligi, u kojoj će biti čak 18 klubova – rekao je Branko Laljak.

Porazom od Rijeke, dva kola prije završetka lige, nogometaši zaprešićkog Intera oprostili su se od prvoligaškog društva. Po tko zna koji put u ovom prvenstvu pobijeđeni su samo s pogotkom prednosti.

– Nema panike, nema drame. Ispali smo iz lige još prije mjesec dana. Dakle, odavno smo se pomirili da ćemo sljedeće sezone igrati u Drugoj ligi, u kojoj će biti čak 18 klubova – rekao je Branko Laljak, direktor kluba.

Jednom sam već spasio klub

Nije ovo Zaprešićanima prvi put da ispadaju iz Prve HNL. Bili su članovi Prve HNL od osnutka. Bili su osvajači turnira Slobodna Hrvatska 1991. godine, prvi osvajači Hrvatskog kupa... Prvi je put Inter ispao iz Prve lige u sezoni 1996./1997.

– Uspjeli smo se vratiti tek nakon šest godina. Pali smo i u Treću ligu, ali i tada sam uspio podići klub na noge. Slobodno mogu reći da sam u to vrijeme spasio klub od potpunog potonuća – ističe Laljak.

Novo posrtanje dogodilo se u sezoni 2005./2006., a samo sezonu prije Zaprešićanima je naslov prvaka izmakao za nijansu. U to vrijeme momčad je vodio Srećko Bogdan i da Dinamo nije u svoje redove povukao posuđenog Luku Modrića sve bi bilo drukčije. No, Inter se tada brzo vratio, kao i nakon ispadanja u sezoni 2012./2013. Dakle, punih sedam godina Zaprešićani su se održali u ligi.

– Ako je netko pomislio da napuštam klub, prevario se. Klub je moj život i napravit ću sve da se već 2021. vratimo među prvoligaše – kaže Laljak.

Kakvi su planovi?

– Sve ovisi o novcu. Već dulje radim na tome da se osiguraju barem osnovni uvjeti za sljedeću sezonu. O novcu ovisi sudbina kluba. O tome ovisi tko će biti trener, koji će igrači ostati, koje ćemo eventualno dovesti. Za nas je ovo novi početak – napominje Laljak.

Inter je jedini klub u Hrvatskoj koji će ove sezone pasti u niži rang.

Proračun je manji, ali...

Nova sezona počinje već 15. kolovoza. Nemate baš puno vremena da pripremite proračun.

– Točno, zato su nam sljedeći dani jako bitni. Bez dovoljno novca nećemo moći stati na noge i brzo se vratiti. Što se tiče momčadi, velik dio igrača koji su trenutačno u klubu već su se počeli pripremati igrajući ove utakmice koje nam rezultatski ništa ne znače. Imamo dovoljno mladih, ali i kvalitetnih igrača za sam vrh drugoligaškog društva – naglašava Laljak.

Konkurencija za vrh bit će zanimljiva. Tu je Rudeš koji se želi vratiti u elitu, možda i Orijent ako ne prođe kvalifikacije s Istrom.

– Ne zamaram se imenima suparnika.

Hoće li Tomislav Ivković ostati trener?

– Hoće sigurno još ova dva kola. A poslije će sve ovisiti o tome hoćemo li imati dovoljno novca za sljedeću sezonu. Gledajte, prvo moramo prikupiti novac da platimo sve dugove, a onda i za to da nam ostane za normalno funkcioniranje. Istina, proračun za Drugu ligu znatno je manji nego za Prvu, ali je i novac za to natjecanje puno teže naći – zaključio je Laljak.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar rubinet
rubinet
12:04 14.07.2020.

Otjerao Toplaka i time napravio uslugu izravnom takmacu N.K. Varaždin. A svoj klub poslao u ponor.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije