Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 34
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KOMENTAR VELIKANA

Lacković objasnio zašto smo kiksali protiv Japana, ali i poručio: Znam kako im je

Goran Stanzl/PIXSELL
16.01.2021.
u 15:00

"I zato neću više pisati o toj utakmici. Pitate se zašto? Zato što rješenje neće doći izvana, nego od naših igrača i stručnog stožera. Zato što znam da oni jedva čekaju sljedeću utakmicu i zato što znam da mogu puno više. Zato što znam kako im je, ali i da je ovo tek početak turnira. I zato glavu gore i idemo dalje", napisao je između ostaloga Lacković

Hrvatska rukometna reprezentacija nije krenula prema očekivanjima u svoj nastup na Svjetskom rukometnom prvenstvu u Egiptu. Neriješen rezultat protiv Japana 29:29 učinio je naše reprezentativce tužnima, izbornika Linu Červara podosta pasivno-agresivnim, a one kritičare koji su jedva dočekali kiks suviše glasnima.

Sam početak prvenstva i cijelu groznicu koja nas hvata u lijepoj kolumni za Hrvatski rukometni savez je objedinio bivši reprezentativac Blaženko Lacković, čiju riječ zasigurno vrijedi pročitati, pa stoga kolumnu legendarnog hrvatskog vanjskog prenosimo u cijelosti.

“Svi mi koji volimo siječanj znamo zašto! Kreće rukometno ludilo i novine su pune sporta kojeg obožavamo, i koji je to zaslužio. I to ne samo u siječnju! 

Do prije „koje godine” i ja sam bio dio svega toga iznutra i znam kakve emocije se vrte, kakav je fokus igrača, kako se proživljava svaki trening, a da ne pričam utakmica. Ima lijepih trenutaka, a i nekih manje lijepih, koji su sastavni dio sporta. Takva je bila ova protiv Japana. Znali smo nekad reći kao da se radi o životu i smrti! A i svoje protivnike sam gledao tada malo drugačije nego sada „izvana”. Svaka utakmica bila je bitna i nije bilo slabog  protivnika, a i nismo voljeli slušati tada put je otvoren, lakša skupina i sl.. I zato vjerujem da nitko ni pomislio nije, lako ćemo protiv Japana! Dapače.

Dagur Sigurdsson je imao vremena da u jednu brzu ekipu, koja voli tempo, trčanje, a rekao bih i jurnjavu ubaci više discipline i tehnike, ali i taktike koju su očito naučili primijeniti. Vidjelo se to po tome što Japan više ne griješi toliko u tom trčanju, što na postavljenu zonu zna odigrati pas više i što koriste svu širinu terena. Čak su odigrali jednu dobru obranu 6-0, pokretljivu i jako aktivnu. Svejedno ne bih volio sad njih previše uzdizati, ali da su nezgodni, jesu! Još kad statistički izgubiš dvoboj (tehničke greške, igra golmana, laki golovi…), tada je malo jasnije zašto smo izgubili bod.

Ali ipak je problem bio u nama. Otvaranje utakmice je bilo jako loše i izgubili smo ritam. Samopouzdanje se poljuljalo i to nas je mučilo cijelu utakmicu. Zbog toga i toliko tehničkih pogrešaka, a još kada ni obrana nije na nivou, teško je vratiti se u utakmicu. Ukratko, tražili smo se predugo. Čak i naša 5-1 nije uspjela natjerati Japance na grešku. Trebala nam je gušća obrana, pokretljivija, koja bi ih natjerala na šut izvana i dala veću šansu našim golmanima i nakon toga mogućnost tzv. lakih golova.

I zato neću više pisati o toj utakmici. Pitate se zašto? Zato što rješenje neće doći izvana, nego od naših igrača i stručnog stožera. Zato što znam da oni jedva čekaju sljedeću utakmicu i zato što znam da mogu puno više. Zato što znam kako im je, ali i da je ovo tek početak turnira. I zato glavu gore i idemo dalje. 

Sjećam se one naše 2003, krenulo je nekako slično….

>>> Pogledajte gostovanje Vlade Šole uoči početka SP-a


 

Komentara 5

Avatar Vlaho
Vlaho
21:49 16.01.2021.

Igra Hrvatska i što god bude bit će.........medijski linč samo je nastavak pljuvačine na bilo što podigne i malo nacionalnog ponosa jer isti je grijeh.

Avatar KALIMERO
KALIMERO
11:45 17.01.2021.

Dečki glave gore iz utakmice za utakmicu pa kako bude. Takva su vremena i prilike. Bitno je da ostavite srca na terenu.

Avatar marsijaneri
marsijaneri
22:59 16.01.2021.

Bravo gospodine Lacković! Ovo je stručno, pametno i sigurno ne ide "na ruku" onima koji jedva dočekali "kiks"! Ova analzi je toliko dobra da bez problema stavlja u zaborav mučenje s mravima i drugim sitnim dušicama.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije