Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Smiješna kazna

Kyrgios kažnjen sa 16.500 dolara za kršenje pravila u Šangaju

Nick Kyrgios
Foto: Reuters/PIXSELL
1/9
13.10.2016.
u 15:30

Kyrgios je odmah kažnjen maksimalnom novčanom kaznom od 10.000 dolara za to što se nije trudio, još 5000 dolara će platiti zbog verbalnog obračuna s gledateljem, a 1500 dolara će ga koštati nesportsko ponašanje - izjavio je glasnogovornik ATP-a

Australac Nick Kyrgios koji je prošlog tjedna osvojio naslov na ATP turniru u Tokiju, ponovno je došao u središte interesa zbog svog lošeg ponašanja tijekom dvoboja 2. kola na turniru u Šangaju, koje će ga koštati 16.500 dolara.

Naime, ATP je tim iznosom odlučio kazniti 21-godišnjeg australskog tenisača, zbog toga što je tijekom uvjerljivog, 48-minutnog poraza 6-3, 6-1 od Nijemca Mische Zvereva namjerno odigrao mnoge poene, a da se nije ni potrudio osvojiti ih.

- Kyrgios je odmah kažnjen maksimalnom novčanom kaznom od 10.000 dolara za to što se nije trudio, još 5000 dolara će platiti zbog verbalnog obračuna s gledateljem, a 1500 dolara će ga koštati nesportsko ponašanje - izjavio je glasnogovornik ATP-a.

- Bilo mi je teško. Igrao sam dosta mečeva zaredom. Bio sam fizički i psihički umoran. Odlučio sam ići lakšim putem pa se nisam ni pojavio - metaforički je objasnio i pokušao opravdati svoje ponašanje Kyrgios.

Ovo je još jedan u nizu ekscesa koje je daroviti, ali i hiroviti Australac izazvao na terenu ili izvan njega, zbog čega je već bio više puta novčano kažnjavan i nalazio se pod uvjetnom suspenzijom.

Komentara 1

DU
Deleted user
17:57 13.10.2016.

ATP ga je trebao nekoliko mjeseci suspendirati, tako da ima dovoljno vremena za terapiju, koja mu je jako potrebna; decko je gotovo lud!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije