Naslovnica Sport Ostali sportovi

Kukavica čeka najbolje jahače na duge staze

Daljinsko jahanje je inače najmlađa konjička disciplina Hrvatskog konjičkog saveza
24. veljače 2016. u 20:35 0 komentara 489 prikaza
Kukavica
Foto: VL

Nakon što su Hrvatska i Zagreb bili domaćini Balkanskom prvenstvu u preponskom jahanju, Hrvatski konjički savez dobio je domaćinstvo Balkanskog prvenstva u daljinskom jahanju (endurance). Natjecanje će se održati na Kukavici, 7. listopada, na bivšem poligonu Hrvatske vojske, koji je dodijeljen Bjelovarsko-bilogorskoj županiji na upravljanje. Planira se dolazak jahača iz Slovenije, Srbije, Bosne i Hercegovine, Albanije, Rumunjske, Turske, Grčke, Makedonije, Cipra...). Natjecanje će se održati prema standardima Međunarodnog konjičkog saveza.

Daljinsko jahanje je inače najmlađa konjička disciplina Hrvatskog konjičkog saveza, a prije dvije godine naši jahači osvojili su dvije zlatne medalju na Balkanskom prvenstvu koje je održano u Srbiji. Milan Palčić iz Klinča Sela bio je prvi pojedinačno, a zlato je osvojila i naša ekipa. S obzirom na to da je strategija i politika vođenja Hrvatskog konjičkog saveza globalni i teritorijalni razvoj Saveza u dijelu razvoja svih konjičkih disciplina ravnomjerno, daljinsko jahanje ima posebno značenje i potporu HKS-a. 
Početak je daljinskog jahanja u Hrvatskoj u Bjelovaru, među umirovljenim pripadnicima Hrvatske vojske i specijalnih postrojbi MUP-a, koji su se posvetili toj disciplini nakon odlaska u mirovinu.

Ti počeci bili su prije deset godina i upravo na ovu vrijednu godišnjicu Savez je dobio organizaciju Balkanskog prvenstva kako bi dijelom nagradili požrtvovnost naših jahača koji su prije deset godina počeli razvijati ovu disciplinu. 

f
OSOBNO ISKUSTVO
Kako mi je LUNA 2 spasila pripreme za vjenčanje najbolje prijateljice

A1 izdvaja za Vas

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.