Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Konjički sport

Kukavica čeka najbolje jahače na duge staze

Kukavica
VL
24.02.2016.
u 20:35

Daljinsko jahanje je inače najmlađa konjička disciplina Hrvatskog konjičkog saveza

Nakon što su Hrvatska i Zagreb bili domaćini Balkanskom prvenstvu u preponskom jahanju, Hrvatski konjički savez dobio je domaćinstvo Balkanskog prvenstva u daljinskom jahanju (endurance). Natjecanje će se održati na Kukavici, 7. listopada, na bivšem poligonu Hrvatske vojske, koji je dodijeljen Bjelovarsko-bilogorskoj županiji na upravljanje. Planira se dolazak jahača iz Slovenije, Srbije, Bosne i Hercegovine, Albanije, Rumunjske, Turske, Grčke, Makedonije, Cipra...). Natjecanje će se održati prema standardima Međunarodnog konjičkog saveza.

Daljinsko jahanje je inače najmlađa konjička disciplina Hrvatskog konjičkog saveza, a prije dvije godine naši jahači osvojili su dvije zlatne medalju na Balkanskom prvenstvu koje je održano u Srbiji. Milan Palčić iz Klinča Sela bio je prvi pojedinačno, a zlato je osvojila i naša ekipa. S obzirom na to da je strategija i politika vođenja Hrvatskog konjičkog saveza globalni i teritorijalni razvoj Saveza u dijelu razvoja svih konjičkih disciplina ravnomjerno, daljinsko jahanje ima posebno značenje i potporu HKS-a. 
Početak je daljinskog jahanja u Hrvatskoj u Bjelovaru, među umirovljenim pripadnicima Hrvatske vojske i specijalnih postrojbi MUP-a, koji su se posvetili toj disciplini nakon odlaska u mirovinu.

Ti počeci bili su prije deset godina i upravo na ovu vrijednu godišnjicu Savez je dobio organizaciju Balkanskog prvenstva kako bi dijelom nagradili požrtvovnost naših jahača koji su prije deset godina počeli razvijati ovu disciplinu. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije